Türkiye 11 Mart tarihinden itibaren corona salgını ile mücadele etmeye devam etmekte olup Sağlık Bakanlığı bir çok tedbir almaktadır. Buna göre alınan tedbirler ile corona virüsü etkisi azaltılmaya çalışırken vatandaşlar virüsü etkisiz hale getirebilmek için alkol içeren parfüm, kolonya, krem kullanmaktadır. Peki alkol içeren kolonya abdest bozar mı? 60, 70, 80 derece kolonya ya da içinde alkol olan krem, parfüm, kolonya ya da her hangi bir ürün abdest bozar mı, namaza engel midir?

DİYANET DUYURDU!

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan resmi duyuruda "Kolonya uçuşkan bir maddedir ve bu yönüyle dönüşüme yani istihaleye uğramaktadır, dolayısıyla da abdesti bozmamaktadır" ifadesini kullandı. Yani bu tip ürünler uçucu olduğundan dolayı abdesti bozmadığını ve namaz kılmaya engel olunmadığı söylendi. Krem, parfüm, kolonya gibi ürünlerin içerisinde sentetik olarak alkollerin kullanıldığı ve bu ürünlerin uçucu olduğu da bilnmektedir. İlgili husus hakkında Diyanet TV tarafından da youtube kanalına video çekilerek insanların bilgilenmesi sağlanırken videoyu hemen aşağıda sizlere paylaşıyoruz.

NİHAT HATİPOĞLU AÇIKLADI

Ekranlarda sık sık dini programları ile karşımıza çıkan ve Üniversite Rektörü olarak görevine devam etmekte olan Nihat Hatipoğlu'dan kendisine gelen alkol içeren kolonyanın abdesti bozup bozmayacağına yönelik soruya yanıt verdi. Bu sorunun yanıtını da videolu olarak sizlere aktarıyoruz.

Editör: TE Bilisim