Tağşiş ne demek? Türk dil kurumunda yazan tanıma göre bir şeyin içerisinde başka bir madde karıştırmaktır. Gıda ürünlerinin satışında yapılan bir hile yöntemi olarak da kabul edilebilir. Buna göre Tarım ve Orman Bakanlığının bugün açıkladığı taklit veya tağşiş listesinde hangi firmalar var? Bakanlığım gıda kontrollerinde 45 farklı firmanın ürünlerini açıkladı.

TAKLİD VE TAĞŞİŞ ÜRÜNLER

Tarım ve Orman Bakanlığının yaptığı kontroller sonucuna göre alkolsüz içecekler, arıcılık ürünleri, baharat, bitki ve çay ürünleri, bitkisel yağ, çikolata ve kakao ürünleri, enerji içecekleri, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, takviye edici gıda ürünlerinde yapılan taklitler ve tağşişlerin listesi bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden açıklandı.

En çok tağşiş et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünlerinde bulunuyor. Gıda ürünlerindeki olumsuz durumların tespitinde tüketiciler Alo 174 veya Cimer üzerinden yaptıkları şikayetler sonrasında gıda denetmeleri ürünlerde gerekli olan kontrolleri yapıyorlar. 45 farklı firmada 55 parti ürün tespit edildi.

AT ETİ TESPİT EDİLDİ.

Bazı ürünlerdeki uygunsuzluklar vatandaşlar şok etkisi oluşturdu. 3S pazarlama ve Gıda A.Ş. tarafından satışı yapılan ısıl işlem görmüş sucukta at eti tespit edildi. Et ürünlerindeki diğer uygunsuzluklar arasında sakatat tespiti, kanatlı eti, baş eti gibi durumlara ait tespitler raporda yazıldı.

TÜM LİSTEYE ERİŞMEK İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim