Alışveriş merkezleri ikinci kez kapanabilir! İşte açıklama!

Türkiye'de koronavirüs vakaları Bin rakamın üzerine çıkması ile birlikte yeni tedbirleri nasıl olacak ilçe, mahalle sokak kısıtlamaları ile ilgili nasıl bir açıklama yapılacağı merak edilen konular arasında yer almaya başlamıştır. Bilindiği gibi vakaların yaşandığı Mart ayında geçici süreliğine kapatılan işyerlerinden Berberler, kuaförler, sinema ve tiyatro merkezleri ile birlikte bazı sektörde ise İçişleri genelgesine bağlı kalmadan firmaların yönetim kararlarıyla geçici süreliğine faaliyetlerini ara verme kararları açıklanmıştır.

Bu kapsamda alışveriş merkezlerinden Türkiye'nin ve dünyanın pek çok tanınmış giyim markaları, elektronik mağazaları kurumsal firmalar faaliyetine ara vermek kararlarını açıklamıştır. İçişleri Bakanlığının genelgesine göre alışveriş merkezlerinde bulunan gıda, yeme-içme katlarında faaliyetler durmuştur. Sinema, tiyatro gibi toplu alanlardaki işletmelerde faaliyetlerini durmuşlardır. Avm'lerin kapama kararını ise Alışveriş Merkezi yatırımcıları tavsiye kararı olarak açıkladı.

AVM'LER KAPANACAK MI? AÇIKLAMA GELDİ!

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği tarafından bugün son dakika yapılan bir açıklamaya göre AVM'ler ikinci kez kapanabilir değerlendirmesini yaptı. Başkan Hüseyin ALTAŞ "Yeni kapanma, kısıtlama gündemde. Bu ikinci kapanmayı alışveriş merkezi yatırımcıları kaldıramaz. Yatırımcıların borç yükü çok fazla. AVM’lerin çoğu bankaların eline geçer. Perakende ise zaten can çekişiyor ve çoğu marka kapanır." bu durum pek çok firmanın ekonomik olarak zor durumda olacağını ifade ediliyor bu konuda son gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Sizce AVM'ler kapanmalı mı?