Geçtiğimiz günlerde Aksaray’da Mehmetçik İlkokulu’nda otizmli öğrencilere gerçekleştirilen ahlak dışı olay Türkiye’nin gündemine oturmuş ve olayın ardından bakanlık olayın araştırılması için ilgili ilkokula müfettiş atamıştı. Olayın araştırılması otizmli çocukların velileri ile hem birebir hem de toplu olarak görüşülmesi ile devam ederken otizmli çocukları olan anneler ise çirkin olayı kınamak adına başta İstanbul olmak üzere çeşitli illerde yürüyüş gerçekleştireceklerini açıkladı.

Aksaray’daki Olay Sonrası Tüm Türkiye Ayaklandı

Türkiye’nin gündemine oturan olay geçtiğimiz günlerde Aksaray Mehmetçik İlkokulu’nda gerçekleşti. Okul çıkışında otizmli çocuklara ait okul sınıfının kapatılması için protesto başlatan diğer öğrenci velilerinin otizmli öğrencileri yuhaladığı iddia edildi. Çekilen kamera görüntüleri sonrasında ise tüm Türkiye bu olaya tepki gösterdi. Kısa sürede çok sayıda sivil toplum örgütü başta olmak üzere otizmli çocukların ve ailelerinin taciz edilmesi iddiaları hakkında açıklama yaparak olayı kınadıklarını ve takipçisi olacaklarını duyurdu.

Müfettiş Atandı

Hem bakanlık hem de TMBB olay ile ilgili olarak çalışma başlatmış olup Meclis'ten bir heyet ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı müfettişler, Aksaray'daki okulda inceleme yapmaya başlattı ve otizmli çocukların aileleri ile görüşmeler yapıldı.

Türkiye’de Yürüyüş Yapılacak

Sosyal Medya platformları üzerinden otizmli aileler, gruplar ve dernekler 14 Kasım Perşembe günü başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinde hem bu olaya tepki göstermek hem de otizme farkındalık çekmek üzere yürüyüş yapacaklarını duyurdu.

Editör: TE Bilisim