Kurban bayramına geri sayım başlamışken insanların akıllarında ki tek soru ‘ Acaba bu bayram sokağa çıkabilecek miyiz? Büyüklerimizi ziyaret edebilecek miyiz ‘ ? İşte herkesin akılların da ki bu soru büyük bir merakla açıklamalara göz diktirdi. Bilindiği üzere korana virüs tedbirleri dolayısıyla geçtiğimiz bayram da sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle tam bir bayram havası yaşanamamıştı.

1 Temmuz itibariyle normalleşme hayatına geçiş yapmış bulunmaktayız. Bayramda yasak olup olmadığına dair netliği geçtiğimiz günlerde yapılmış olan Kabine Toplantısında bir neticeye bağlandığı biliniliyor.

Bu Sene Kurban Bayramı Tam Tarihi Ne Zamana Denk Geldi! Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı Olmayacak Mı ?

Bu sene kurban bayramı içinde bulunmuş olduğumuz 7. ayın yani temmuz ayının 19 ‘unda başlayacak ve 23 Temmuz ‘a kadar devam edecektir. 19 temmuz itibari ile bayram arefesi başlayacak ve devamında bayramın ilk günü 20 temmuz ,bayramın ikinci günü 21 temmuz, üçüncü günü 22 temmuz, dördüncü günü olan son gün ise 23 temmuzdur.

Kabine toplantısı geçmiş olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan yada herhangi bir yetkili tarafından resmi bir açıklama olmadığı için şuan sokağa çıkma yasağı olmadığı biliniyor. Bayramda yasakların gelmesi beklenmemektedir . Geçmiş olduğumuz normalleşme dönemini aynen sürdüreceğimiz bilinmektedir. Farklı bir açıklama mevcut değildir.

Bayram ‘da Bu Koşullar Altında Nelere Dikkat Edilmeli !!!

Her ne kadar yasaklamalar ve kısıtlamalar beklenmiyor olsa da covit 19 tedbirlerini elden bırakmamak gerekiyor. Maske ,mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinin dışına mümkün mertebe çıkılmamalı ülkemiz de yaşanan bu iyileşmelerin devamının sürdürülebilirliği için çabalamak gerekiyor.

Yapılan bu kadar aşılama ve tedbirler sonucunda bir anlık boşluk birçok insanın hayati tehlikesi demek. Bu yüzden bayram da yasaklar olmasa bile mesafe kurallarına uyalım. Uymayan insanları ise güzel bir dilde uyaralım!

Tedbirler dahilin de bayram kutlamalarını ve büyüklere yapılacak olan ziyaretleri gerçekleştirelim. Özellikle kalabalık ortamlara girmeyelim! Eğer bulunacağınız ortam kalabalık ise kişi sayısının azalmasını bekleyelim! Bu şekilde tehlikesiz bir bayram süreci yaşanabilir.

Editör: TE Bilisim