2020 yılı bilindiği üzere Türkiye'de deprem yılı olarak anıldı denilse doğru olacaktır. Türkiye'de genel olarak 3.5 civarında depremler gözükürken bu sene felaketler üst üste geldi ve 6.6'ya kadar çıkan depremler oldu. Depremlerde yüzlerce kişi hayatını kaybederken dünde Vanda 5.0'a yakın bir deprem oldu. Şimdi ise Akdenizden çıkan gazlar deprem uyarısına sebebiyet verdi. Peki neler yaşanıyor?

Burdur Gölünde Kabarcıklar Var

Burdur Belediyesi sınırları içerisinde yer alan ve merkeze yakın olan Burdur Gölünde 10 gündür kabarcıklar çıkıyor. Bölge halkından gelen bilgilere göre Halk Plajı ve Gölüm içerisinde gaz çıkışlarının olduğu ve 10 gündür gölde kabarcıkların çıktığı, bu durumu daha önce yaşamadıkları belirtiliyor.

Deprem Uyarıları Geliyor

Deprem uzmanları tarafından yapılan açıklama da gazların yer altından, yer yüzüne fay hattındaki kırıklar aracılığı ile ulaştığı belirtilmektedir. Bua göre fay hattında meydana gelen açılmalar, büyümeler gaz çıkışını artırmış olabilir uyarıları gelmekte olup gaz çıkışları fay hattına da zarar verdiği için bölge halkına uyarılar veriliyor. Özellikle Burdur ve ilçeleri, Isparta ve ilçeleri, Antalya ve ilçelerinde yaşayan vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.