Petrol türevlerinden olan benzi ve motorine zam yapılması gündemde yer alan önemli konulara arasında. Özellikle bu zammı tetikleyicisi olarak geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan’da gerçeklesen ve saldırıda devlete bağlı petrol şirketi olan Aramco’ya ait olan iki büyük petrol sahasının da hasar alması olarak gözüküyor. Yapılan bu saldırıdan sonra ise Brent petrolün fiyatının aniden 71 doların üzerinde çıktığı görüldü. Daha sonra da bu miktarda gerileme görülse de Brent petrol halen 68 dolar civarında seyrediyor. Bu da dolara endeksli olan petrol fiyatlarını etkilemektedir.

Motorin ve Benzin Fiyatları Dünya Genelinde Arttı

Özellikle yapılan saldırı sonunda hem dolarda hem de Brent petrol fiyatlarında bir artış görülmüş olup bu artış motorin ve benzine de yansıdır. Dünya genelinde uluslararası piyasada benzin fiyatın 584 dolardan 648 dolara, motorinin fiyatı ise 582’den 642 dolara yükseldi. Türkiye de bu saldırı sonucunda fiyat artışından etkilenen ülkeler arasında yer almış olup bu geceden itibaren geçerli olmak üzere benzin ve motorin fiyatlarına zam uygulanacağı açıklandı.

Motorine 38, Benzine 37 Kuruş Zam

Suudi Arabistan’da gerçekleştirilen saldırı sonrasında petrol fiyatlarında artış görülmüş ve bu artış benzin ve motorin fiyatlarına yansımıştı. Bu noktada Türkiye’de de bu zammın tetikleyicisi olay olup devlet tarafından benzinde 37 kuruş ve motorinde de 38 kuruş olmak üzere zam yapılacağı açıklandı. Zam Pazartesiyi salıya bağlayan gece yarısı fiyatlara yansıyacak.