7 Şubat 2020 saat: 23.00 surlarında Türkiye yasa boğuldu. Ankara'da Milli Güvenlik Konseyi acil şekilde toplandı ve toplantı 2 saat boyunca sürdü. Toplantının bitmesinden sonra Hatay Valisi tarafından resmi açıklama yapıldı ve İdlib'de Türk askerlerine hava saldırısı yapıldığı 33 kahraman Türk askerinin şehit olduğuna dikkat çekti. Sabah saatleri itibari ile Ankara ile Rusya arasında çok sayıda görüşme yapıldı ve Rusya cephesinden yapılan açıklama da bölgede Türk askerinin olduklarını bilmedikleri, Türkiye'nin kendilerine uyarıda bulunmadıkları, eylemin muhaliflere yapıldığını arasında Türk askerlerinin olduklarına yönelik bir bilginin kendilerine gelmediğini söyledi. Bu açıklamanın ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yapılan açıklama da Rusya yalanlandı.

Yardıma Giden Ambulanslar Vuruldu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yapılan açıklama da Türk askerinin konumunun Rusya ile paylaşıldığı, ilk hava saldırının olmasına mütakıp hemen Rusya ile görüşme yapıldığı ve bölgede Türk askerinin olduğu hava saldırılarının yapılmaması gerektiği konusunda uyarıda bulunulduğu fakat bu uyarının ciddiye alınmayarak hava saldırılarının devam ettiği belirtildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar hava saldırılarının devam ettiği ve bölgeye yardıma giden ambulansların dahi vurulduğu söylendi.

Saldırı sonrası 5 helikopter 23 tank , 10 zırhlı araç, 23 obüs, 5 mühimmat kamyonu, hava savunma sistemleri, mühimmat ve malzeme deposu ve 309 rejim askeri etkisiz hale getirildi. Hatay Valisi 33 kahraman Türk askerinin şehit olduğu, 32 askerin yaralandığı ve yaralı askerlerin hayati tehlikelerinin olmadığını söyledi.