AK Parti' nin seçim manifestosu yapılan açıklamalarla kamuoyuna ulaştırıldı. AK Parti' nin 11 maddeden oluşan seçim manifestosunun, detaylarına haberimizde yer vermeye çalışacağız. 11 maddeden oluşan bu manifestonun şehir planlamaları, altyapı konusu, kentsel dönüşüm projeleri, şehircilik, akıllı şehirler, çevreyi koruma, sosyal belediyecilik, şehirleşme, halkla yönetim, tasarruf ve şeffaflık maddesinin yanı sıra, değer üreten şehirler gibi başlıklardan oluştuğu gözlemlenmektedir. 

Sosyal belediyecilik

Sosyal belediyecilik konusunda kalite standartı geliştirilerek, ülkenin her yerinde belirli kalite standart düzeyinin korunması, bu standartların üzerinde hizmet için çaba sarfedilmesi, şehirler arasındaki kalite düzeyini düşürmemek, yönetim anlayışlarını kalite standardını yükseltmeye yönelik olarak gerçekleştirmek şeklinde aktarılıyor. Bu bağlamda " Sosyal belediyecilik anlayışımızı, tüm mağdur ve mazlumlarla birlikte ailelerimize, çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza, yaşlılarımıza ve engellilerimize hizmet verecek şekilde genişleteceğiz. Erişilemeyen, yardım eli uzatılmayan, hizmet götürülmeyen hiçbir kesim bırakmayacak, kimsesizlerin kimsesi olacağız. Özellikle toplumun temeli olarak gördüğümüz aile kurumunu güçlendirecek çalışmaları önceliklerimizin başına alacağız. İnsana hizmet üreten belediyecilik yapacak, şehirleri imar ederken nesilleri ihmal etmeyeceğiz. Aile Danışma ve Yaşam Merkezleri, Kadın ve Gençlik Merkezleri, Spor Merkezleri, Kültür ve Sanat Merkezleri, Engelli ve Yaşlı Merkezleri gibi hizmetleri en küçük yerleşim birimlerine kadar götürmeye devam edeceğiz. Sporu, gençlerimiz başta olmak üzere, her kesimin hayatının ayrılmaz bir parçası haline getirecek altyapıyı kuracak faaliyetleri yoğunlaştıracağız. Sosyal belediyecilik çalışmalarının kalite standartlarını oluşturarak, ülkenin her yerinde belirli bir seviyenin üzerinde hizmet verilmesini sağlayacağız. " ifadelerine yer veriliyor.

Halkla birlikte yönetim

Halkla birlikte yönetim maddesinde, manifestonun bütünündeki temellerin sağlanarak, halkın yönetimde söz sahibi olması, iletişim kanalları aracılığıyla halkların taleplerinin toplanması, gözlemlerin gerçekleştirilmesi ve isteklerin uygulamaya geçirilmesi ifadeleri kullanılıyor. Bu noktada yapılan açıklamada " Halkla birlikte yönetim bu ilkesiyle, belediye faaliyetleriyle ilgili kararlara, şehir sakinlerinin, özellikle de muhtarların ve sivil toplum kuruluşlarının en üst seviyede katılımını temin edeceğiz. Bilhassa, insanların hayatlarını doğrudan ilgilendirecek büyük projelerde, bu istişare yöntemini mutlaka kullanacağız. Belediyemizden hizmet alan vatandaşlarımız için bir 'Şehirli Hakları' bildirgesi hazırlayacağız. Belediye sınırları içinde yaşayan herkesin katılımıyla toplanacak Şehir Meclislerinde, önemli kararları ortak akıl ile alacağız. Belediye Meclisi toplantılarının ve belediye ihalelerinin canlı yayın dahil, herkese açık şekilde yapılması için tüm imkanların kullanılmasını sağlayacağız. " ifadeleri kullanılarak, önemli kararların ortak akıl ile alınacağı belirtiliyor.

Editör: TE Bilisim