AK Parti İstanbul' da seçimi kazanamadı ve seçim oylarının yeniden sayılmasını istedi. Hemen hemen tüm ilçelerde sayım işlemlerinin yenilenmesi, itiraz başvurularının alınması gündeme gelmişti. Şuanda yeniden sayımlarda sandık oranları yüzde 96 üzerine ulaşmış durumdayken, AK Parti' nin 14 bin oyla İstanbul' da hala geride olduğu aktarılıyor. YSK tarafından sağlanan bu veriler ışığında, AK Parti'nin İstanbul' da seçimlerin iptal edilmesi fikri de dahil olmak üzere 3 noktada durduğu aktarılıyor.

SEÇİMLER İPTAL EDİLECEK Mİ?

AK Parti tarafından yapılan açıklamalarda İstanbul seçimlerinde usülsüzlük olduğu, çok az bir oy farkıyla kazanmanın doğru olmadığı yönünde ifadeler kullanıldı. Bu ifadelere CHP vekilleri ve siyasetçileri tarafından olduğu kadar, vatandaşlar tarafından da yanıt verilerek; usülsüzlüğün olmadığı, AK Parti' nin İstanbul' un farklı noktalarda küçük oy farklılıklarıyla kazandığına değinildi.

BİR GRUP İTİRAZ FİKRİNİ SAVUNUYOR

AK Parti içerisinde bir grup seçimlere itiraz edilmesi, yeniden sayım işlemi için hukuki süreçlerin gerçekleştirilmesi konusunda adımların atılmasını istiyor. Parti içerisindeki birimlerin harekete geçirilerek itiraz sürecinin adli yollardan başlatılması gerektiği yönünde düşünceler ulaştırılıyor.

BAŞKA BİR GRUP SEÇİM YENİLENSİN İSTİYOR

AK Parti' nin İstanbul' da seçimleri az oy farkıyla kaybetmesinin doğru olmadığı, mutlak bir usülsüzlüğün olduğunu söyleyerek, seçimin iptal edilmesini ve yenilenmesini istediklerini ifade ediyorlar. Seçim sonuçlarına yönelik YSK tarafından zaten net ifadeler kullanılmış ve tekrarlanma gibi bir durumun söz konusu olmadığına değinilmişti.

BİR GRUP SEÇİM İPTAL EDİLMESİNİ DOĞRU BULMUYOR

Parti içerisinde bir başka grup ise seçimin iptal durumunun iktidar bir partiyi yenik duruma düşüreceği, toplum içerisindeki algıyı kötü etkileyeceği yönünde düşüncelere sahip. Bu 3 farklı fikir ayrılığında, partinin önümüzdeki günlerde nasıl bir yol izleyeceğini birlikte göreceğiz.