Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yapılan duyuruda, yerel yönetim seçimlerine yönelik itiraz başvurularının yapılması gerektiğine yer verilmiş ve saat bilgisi aktarılmıştı. Bu duyurunun ardından çoğu parti itiraz başvurularını gerçekleştirdi ve oyların bazı noktalarda yeniden sayılmasıyla alakalı süreç başlamıştı. İstanbul' da 19 ilçede oyların yeniden sayıldığı yönünde ifadeler gündeme yansıdı. AK Parti ve CHP taraflarından farklı farklı açıklamalar, kamuoyu bilgilendirmeleri gerçekleştirildi. Süreç hala devam ederken, bazı ilçelerde oyların yeniden sayımı sonrasında CHP' nin avantajlı çıktığı, bazı ilçelerde ise AK Parti lehine oyların çıktığı ifadeleri kullanıldı. Konuya yönelik son açıklama da AK Parti tarafından yapıldı.

AK Parti' nin YSK temsilcisi Recep Özel, İstanbul' daki itiraz sürecine ve oyların yeniden sayımına ilişkin bazı açıklamalar gerçekleştirdi. Yapılan açıklamalarda " Bir yanlışlık varsa itirazımızı her seçim kullanıyoruz. Seçimi yöneten il, ilçe seçim kurullarıdır. CHP'nin, İP'in, MHP'nin de itirazları var. Hemen mazbatamı verin diyorlar, yasada itiraz hakkı var. " ifadelerini kullanan Recep Özel, " Boş tutanaklara imzalar atıldığını biliyoruz. " ifadelerine yer verdi.

AK Parti YSK temsilcisi Recep Özel " Şu anda 19 bin oy farkı var, 29 binden düştü. " ifadelerini kullanarak, oyların tamamının sayılması durumunda İstanbul' da Binali Yıldırım' ın kazanacağı ifadelerini kullandı. Yapılan açıklamaların ardından oyların yeniden sayım sürecinde nelerin yaşanacağı merak ediliyor.

Yaşanan süreç hakkında düşünceleriniz nelerdir? Yorumlar kısmından düşüncelerinizi ulaştırabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim