Uzunca sürelerdir konuşulan ve birkaç gün önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından  da yanıtlanan yeni askerlik sistemi düzenlemesiyle alakalı yeni bir açıklama yapıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal tarafından yapılan açıklamada, askerlik sistemi düzenlemesinin ne zaman meclise geleceğine yer verildi. Mahir Ünal da açıklamasında seçimden sonra meclise geleceğini, çalışmaların tamamlanmasıyla beraber Nisan ayında mecliste oylamaya sunulacağına değindi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN " YAKIN " DEMİŞTİ

Tek tip askerlik düzenlemesiyle alakalı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan CNN ekranlarında canlı yayında bir açıklama yapmış ve tarih vermenin doğru olmayacağını, Milli Savunma Bakanı' nın şuanda yurt dışında olduğunu, seçim sürecinden sonra olacağını ve " yakın " ifadeleriyle aktardığı düzenlemenin tarih detayını Mahir Ünal verdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, takvimi Nisan ayı olarak ifade etti.

TEK TİP ASKERLİK SİSTEMİ NASIL OLACAK? YEDEK SUBAY VE ASTSUBAYLIK İMKANI

Tek tip askerlik düzenlemesiyle alakalı çok sayıda iddia gündeme yansımıştı, bu konularla alakalı nihai açıklama Balıkesir' de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Bahsi geçen açıklamalarda Erdoğan, önlisans mezunlarına yedek subay ve yedek astsubay olma imkanlarından bahsetti. Ayrıca açıklamalarda, dövizli askerlik imkanı da olacağına değinildi. Bu gelişmelerle alakalı detaylı bilgilendirmelere aşağıda bağlantısı bulunan ilgili haberlerimizden göz atabilirsiniz. Askerlik sistemiyle alakalı tüm bilgilendirmeler, bu yazımızda detaylı olarak aktarılmaktadır.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da takip etmek için tıklayınız.