Seçim sonuçlarına yönelik itirazlar bugün saat 15.00' a kadar yapılacaktı. YSK tarafından kullanılan ifadelerde seçim sonuçlarına itirazların bu saate kadar alınacağı, itiraz olmayan yerlerde mazbataların verileceği ifade edilmişti. Bu sürece yönelik AK Parti' nin İstanbul' daki seçim sonuçlarına itiraz edeceği ifadeleri gündeme yansımış, sizlere yaptığımız haberlerde bu gelişmeleri aktarmıştık. Gündemin önemli konu başlıklarından olan yerel yönetimlerin seçimlerine yönelik itirazlarda, AK Parti tarafından Ankara ve İstanbul sonuçlarına itiraz bekleniyordu. AK Parti İl Başkanı tarafından flaş bir açıklama yapıldı ve seçim sonuçlarında hileye tespit edildiği ifadeleri kullanıldı.

AK Parti İl Başkanından Açıklama Geldi

Seçim sonuçlarına itirazları beklenen AK Parti tarafından, flaş bir son dakika açıklaması gerçekleştirildi. AK Parti İstanbul İl Başkanı  Bayram Şenocak " İtirazlarımızı 39 ilçe seçim kurulana bugün saat 15.00 itibariyle teslim ettik. Hile ve usulsüzlükler tespit ettik. " şeklinde konuştu.

AÇIKLAMALARIN DEVAMI

" Daha ilginç bir şey paylaşmak istiyorum. Sandık sonuç tutanağında Binali Yıldırım Bey'in almış olduğu oy 127 olarak işlenmiş aynı şekilde cetvele de 127 olarak işlenmiş. Burada bir farklılık var ilçe seçim kurulunda bu verileri giren görevliler bu verileri sadece sıfır olarak kayda girmişler. Yani şu anda bizim bu şekilde tespit ettiğimiz 2675 oydan bahsediyorum. Şu anda bunlar YSK'da sıfır olarak görülüyor. Bu işi hangi memurlar neye göre yapıyorlarsa hukuki noktada ne yapılması gerekiyorsa yakın olarak takip edeceğiz ve uygulayacağız. İlçe seçim kurulunu bu süreci yönetme noktasında daha gayretli olmaya davet etmiş olayım. İstanbul'da geçersiz oyların diğer oy pusulalarında farklı olarak büyükşehir oy pusulalarında yoğunlaşması tespit ettiğimiz bir diğer önemli husustur. CHP'nin adayı geçersiz oyların yeniden sayılması nedeniyle rahatsızlığını ifade etmişti. Bu tepkiyi vermesi oldukça manidar bir durumdur. Geçersiz oyların seçim sonucunda direkt tesiri vatandaşın hür iradesinin sandığa yansımasına halel getirmiştir. Meclis üyeliğinde açık fark olmasına rağmen büyükşehir sonuçlarını elimizdeki verilerle karşılaştırdığımızda şaibe oluşmaktadır. Zarfın içindeki bir pusulanın eksikliği veya fazlalığından dolayı binlerce oyun geçersiz oyun varolduğunu tespit ettik. Bu eski seçimlerde vardı ama kanuni düzenleme yapıldı. Bu konuda yanlış yapılmıştır. " ifadeleri kullanan Şenocak, memurlar hakkında hukuki sürecin başlatılacağını söyledi.