Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde istihdam eden personellerin görevlerinde yükselmesi ve daha yüksek mevkilerde istihdam etmeleri için görevde yükselme sınavları yapmaktadır. 2016 yılına özel söz konusu bakanlıkta görevde yükselme sınavı yapılmış olup sınava giren personeller Bakanlıktan sınav hakkında duyuru yayınlamasını beklemekteydi. Sonunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sınav hakkında duyuru yaptı ve tercih hakkında da bazı konulara değindi.

Sınavlar Tamamlandı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı istihdam eden ve görevde yükselmek isteyen personeller Bakanlığın düzenlemiş olduğu sınava katıldı. Söz konusu sınava katılabilmek için adayın bazı görevleri yerine getirmesi istenmişti. Örneğin görevinde belli bir süre boyunca çalışmak, eğitim durumunun yeterli seviyede olmak, sınıf ve ünvan değişmeye uygun olmak gibi. Bu gibi koşulları yerine getiren personeller görevde yükselme sınavına tutulmuştur.
Sınava giren adayların merakla beklediği tercih kılavuzu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının resmi internet sitesi aracılığı ile kamuoyuna duyuruldu. Duyurulan bildiride sınav sonuç listeleri de belirtilmiş olup Personel Yönetim Sistemine işlenen adayın çalıştığı hizmet süresi, mezuniyet puanı ve eğitim durumu bilgileri dikkate alındı. Kuruluş ve Şube Müdürü sınavlarının daha sonra yapılacağı belirtilmiş olup yayınlanan resmi bildiriyi okumak isteyen adaylar aşağıdaki linki takip edebilir

http://pdb.aile.gov.tr/haberler/gorevde-yukselme-ve-unvan-degisikligi-sinavi-tercih-duyurusu