Hükümetten ve Bakanlardan Fethullahçı Terör Örgütü üyesi kişiler hakkında yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Özellikle şu günlerde sık sık bakanları basın mensuplarına durum hakkında bilgi verirken görmekteyiz. Dün akşam Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan TRT'de gündemi değerlendirerek Olağanüstü Hal İlanı ile de bazı konulara değindi. Bakan yaptığı açıklamasında Fethullahçı Terör Örgütü üyelerine karşı yapılan operasyonların devam ettiği ve bu kapsamda bakanlıklarda istihdam eden personellerinde büyük çoğunluğunun disiplin soruşturmasına girdiğini vurguladı.

Herkes Kötü Değil Açıklaması

Pek çok kamu kurum ve kuruluşlarında Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olan kişilerin açığa alındığını belirten Ahmet Arslan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında da 588 kişi hakkında soruşturma başlatıldığını ifade etti. Ancak bu kişilerin hepsine kötü demediklerini söyleyen Bakan disiplin soruşturmalarının devam ettiğini bu kapsamında Fethullahçı Terör Örgütü olduğu düşünülen kişilerin meslekten ihraç edilip haklarında işlem yapılacak dedi.
Askeri Darbe Girişiminin ardından yıllık izinlere giden memurların geri çağrıldığını söyleyen Bakan Ahmet Arslan bu memurların madur olmaması için biletlerinin ileri bir tarihe alınmaları için yardımcı olacaklarını ya da biletlerinin geri iadesi için ücretlerini vereceklerini ifade etti. Olağanüstü Hal İlanının ardından meslekten atılan personellerin tekrar memur olması imkansız hale getirilirken bu personellerin yerine ne zaman atamaların yapılacağı ve boş pozisyonların ne zaman doldurulacağı konusunda kesin bir yanıt yok.
Editör: TE Bilisim