Tüm Türkiye'nin gözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelecek haberlerde. Merakla beklenen kabine Toplantısı Bugün ( 2 Ağustos 2021 ) yapılacak. Tüm Türkiye içi kritik gün olarak görülmekte ve Günümüzde Vaka sayılarının artması ile de birlikte aşı işlemleri zorunlu hale mi geliyor? Aşı olmayanların sınırlaması nasıl olacak? Tüm bunlar kabine toplantısında görüşülecek. Öte yandan çıkan haberlere göre bazı detaylar belli olmaya başladı.

KABİNE TOPLANTISI SONUÇLARI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı ile birlikte yapılacak olan Kabine toplantısı için heyecanlı bekleyiş başladı. Bugün saat 15:00 itibari ile Cumhurbaşkalığından toplanacak olan Kabine tüm sorunları ve önerileri masaya alarak kararlar verilecek. Toplantının yaklaşık 3 saat sürmesi bekleniyor. Bu yönde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ilgili açıklamalar 18:00 ile 20:00 arasında bekleniyor.

KABİNE TOPLANTISINDA ELE ALINACAK KONULAR?

Tüm Türkiye şu anlık koronavirüs ve siyaseti bir yana bırakıp sadece Orman yangınlarına yönelmiş durumda. Afet bölgesi olarak ilan edilen bölgeler öncelikle Kabine toplantısında ele alınarak afet bölgelerindeki halkın sağlık ve maddi kayıpları ele alınacak. Cumhurbaşkanı açıklamasının başında da Orman yangınları hakkında açıklama yapması bekleniyor.

Öte yandan ülkemizde hala devam etmekte olan Koronavirüs Salgını sebebi ile bir çok kişi hayatını kaybediyor. Aynı zamanda hayatın normalleşmesi ve bayramı normal geçirmemiz sebebi ile artan Vaka sayıları oldukça can sıkmaya devam ediyor. Kabine toplantısında Artan Vakalar ele alınarak bazı kararlar verilecek.

DETAYLAR BELLİ OLMAYA BAŞLADI!

Ülkemizde günde binlerde kişinin aşılandığı ve aşının bulunduğunu bildirmek isteriz. Tüm Türkiye'de yarısından çoğu aşılama işlemlerini tamamladı. Ancak aşı olmak isteyenlerin sayısı da oldukça fazla. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Son zamanlarda artan Vaka sayılarının %95 inin Aşı Olmayan ve istemeyen kişilerden oluştuğunu bildirdi.

AŞI ZORUNLU MU OLACAK?

Aşılamanın zorunlu hale gelmesi için toplantıda bir sunum yapılacak. Özellikle Kapalı mekanlarda aşı olmamış kişilere sınırlandırma getirilmesi gündemde. Peki sınırlama beklenen kapalı alanlar neresi?

Kapalı mekan olarak kabul edilen, Lokanta, Restorant, Sergi salonları, Sinema, Tiyatro, AVM, Stadyum ve Kafe gibi yerlerde çalışanların aşılanması zorunlu hale gelecek. Kapalı mekanlara ziyaretçilerden de aşı sertifikası veya PCR test zorunluluğu gelebilir.

Özellikle Okullarda çalışan personellerin ve Öğretmenlerin ve Öğrencilerin aşılanması zorunlu olacak. Yüz Yüze eğitimin başlaması gerektiği ve bununda aşılamadan geldiği ön görülmekte.

AÇIKLAMADAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA