Meclisin açılması ile birlikte birçok vatandaşın beklediği kararlardan olan bazı kamu personeline tanınacak olan 3600 ek gösterge ve mahkum ve mahkum yakınlarını ilgilendiren af paketi ile ilgili olarak kararlar alınması bekleniyor. Meclis geçtiğimiz hafta başında 73 günlük tatili geride bırakmış ve çalışmamalarına devam etmeye başlamıştı. Bu kapsamda alınması beklenen kararlar arasında af ve 3600 ek gösterge yer alıyor. Peki bu konular meclisin gündemine ne zaman gelecek?

CHP Milletvekili 3600 Hakkında Açıklama Yaptı

Geçtiğimiz gün mecliste söz alan CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin tarafından AKP Genel Başkanı Erdoğan tarafında 2018’de polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerine 3600 ek gösterge vereceği sözünü açıklamıştı. Fakat geçtiğimiz yasama yılında Plan ve Bütçe Komisyonu’nda defalarca önerge vermemize rağmen önergelerimiz AKP ve MHP’li üyelerce reddedilmiştir. Bu haksızlığın giderilmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz.” Sözlerine konuşmasında yer verdi.

Af Yasası Gelişmeler

2 Ekim 2019 tarihinde mecliste görüşülen ilgili kanun teklifinde yine CHP Muğla Milletvekili Girgin’in konuşması ile af bekleyenleri ilgilendirenlere yönelik oldu. Buna göre Girgin açıklamasında elen teklifte af ile ilgili bir düzenleme yok. İktidarın daha doğrusu sarayın bu konudaki bir teklifi varsa onu görmeden bir yorum yapmamak gerek. Affa ilkesel bir şekilde bakıyoruz. Evrensel ölçütler içinde kimsenin vicdanını rahatsız etmeyecek, en az mağdur, en yüksek memnuniyet yaratacak şekilde tartışılması toplum tarafından sindirilmesi ve topluma rağmen bir karar verilmemesi gerekmektedir” ifadelerine yer verdir.