2018 yılında 7500 çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacak. Başvuru yapmak isteyen adaylar başvuru şartlarını esnetilmesini ve askerlik ile yaş şartının değiştirilmesini istiyor. Çarşı ve mahalle bekçisi başvuru koşulları neler? Bekçilik başvurularında yaş sınırı kaç? Bekçi alımlarımda askerlik yapmak şartı bulunuyor. Yaş sınırında ise 30 yaşını aşmayan adaylar başvuruda bulunabiliyor. 

YAŞ VE ASKERLİK ŞARTI DEĞİŞECEK Mİ?

İçişleri bakanlığı Emniyet Hizmetlerinde görev alan mahalle bekçileri, 36 ilçede görev alacaklar. 2018 yılında yeni alımların yayımlanması sonrası Türkiye genelinde görev yapan bekçi sayısının 30 bin olması hedefleniyor. Bir önceki yılda yapılan 7500 alım yapılmıştı. 2018 yılında ise 7500 bekçi alımı yapılacağı yetkili isimler tarafından açıklandı. Adaylar başvuru yapmak için ilanlarının yayımlanmasını sabırsızlıkla beklemekte. Bekçilik mesleğinde görev almak isteyen adaylar başvuru koşullarında esneklik yapılmasını istiyor. Kamuya yapılan alımların bir çoğunda uygulanan yaş şartı bekçi alımlarında da uygulanıyor. Bekçi alımlarında yaşın en fazla 30 olması istenilmekte. Adaylar diğer kamu alımlarında uygulandığı gibi yaş sınırının 35 olmasını istiyor. Diğer yandan başvuru yapmak isteyen adaylar askerlik yapma şartı değiştirilmesini istiyor. Adaylar bu iki şartın esnetilmesi sayesinde başvuru yapaileceklerini, pek çok aday bu sebeple başvuru yapamadığını belirtmekte. 

BEKÇİ ALIMINDA BAŞVURU ŞARTLARI 

Alımlarda sadece erkek adaylar başvuru yapabiliyor. 657 sayılı kanunda 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımaları,

Eğitim şartı: En az lise ve dengi okul, Ön Lisans, Lisans veya lisans üstü mezunu olmak eğitim şartlarından biridir. 

Askerlik ve yaş şartı : Adayların askerliklerini tamamlamaları ve 30 yaşından büyük olmamaları isteniliyor.  

Sağlık şartı: Görevini yapmaya engel olabilecek bir hastalık veya engeli bulunmadığını sağlık kurulu tarafından verilmiş raporla belgelemeleri isteniliyor.

Fiziki şartlar: Adayların 167 cm'den kısa boyda olmamaları, beden kitle endeksi en az 18 en fazla ise 27 olması gerekiyor.

İkamet şartı : Başvuru yapılan il sınırlarında 1 yıl ikamet ediyor olmak.

Diğer şartlarda ise kamu haklarından mahrum olmamak yada kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkum bulunmamak, Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile yüz kızartıcı herhangi bir fiil nedeniyle hapis cezası almamak. Ayrıca adayların toplum anlayışına göre kötü şöhretli tanınmamaları gerekiyor. 

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER