Adalet Bakanlığı Sağlık Bakanlığı Teknoloji Bakanlığı Esnek Çalışma Genelgesi Açıkladı!

Cumhurbaşkanlığı tarafından resmi gazetede açıklanan esnek çalışma sistemi ile birlikte tüm kamu kurumlarında merkez ve taşra birimlerinde görev yapan personeller uzaktan ve dönüşümlü çalışmaları imkanı verilmiştir. Kamu kurumları ile mahalli idareler en üst amirleri tarafından belirlenecek kurallar doğrultusunda uzaktan ve dönüşümlü çalışma ile görevleri yerinde getirmeye devam edecekler. Uzaktan ve dönüşüm çalışanlar idari izinli sayılacaklar. Görev mahallinden dışarıya çıkamayacaklar. İhtiyaç duyulmaları halinde görev yerine gelmeleri zorunlu olacaktır. Uygulamaları için bakanlıklar taşra birilerine genelgeler hazırlayıp gönderecekler. Bu konuda Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı tarafından genelgeler açıklandı.

SAĞLIK BAKANLIĞI;

Bilindiği gibi koronavirüs vakalarının ilk çıktığı Mart ayında Cumhurbaşkanlığı Genelgesi sonrasında kamu kurumları da genelge ile taşra birimlerine çalışma konusunda bazı soru işaretleri netliğe kavuşmuştu. Mart ayındaki uygulamanın aynısı Ağustos ayında da açıklanacak genelgeler ile uygulanması beklenilmektedir. Sağlık Bakanlığının açıkladığı genelgeye göre, bakanlığın merkez ve taşra birimlerinde çalıştırma biçimine bakılmaksızın koronavirüsle mücadele kapsamında salgın etkinliğinin etkilerinin azaltılmasına yönelik olarak ihtiyacı karşılayacak sayıda personelin bulundurulması ve sağlık hizmetlerinin kesintisiye uğramayacak şekilde esnek çalışma yöntemi uygulanacağı ifade edildi. İllerde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından belirlenecektir.

ADALET BAKANLIĞI, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI;

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının personel sayısını %40 olarak sınırlanmasına kararlaştırdı. Birimlerde görev yapan personelin yüzde kırkını geçmeyecek şekilde dönüşümlü olarak çalışanlar idari izinli sayılacaklar. Kurumlardan evlerine gönderilen personel uzaktan çalışma yöntemi ile işleri yerine getirecekler. Adalet Bakanlığı tarafından adliyelere gönderilen esnek çalışma genelgesine göre koronavirüs riskinin en aza indirilmesine yönelik olarak alınan tedbirlerden ön büroların faaliyetlerinin arttırılmasına karar verildi. 1 Eylül 2020 tarihinde başlayacak olan adli yargı süreci ile birlikte adliye binalarındaki yoğunun azaltılmasına yönelik olarak bazı fiziki önlemler alınacak.

İŞİN OLSA