Adalet Bakanlığı yıl içerisinde en çok alım yapan kurumlar arasında yer almaktadır. Pek çok farklı pozisyon için alım yapmakta olan kurum genel olarak Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramakta olup Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi araclığı ile yapılan merkezi memur yerleştirmeleri ya da kurum atamaları ile de başvuruları kabul etmektedir. Yıl içerisinde bin 500'e yakın personel alımı yapması beklenmekte olan kurumun 15 Temmuz'dan dolayı bu alımları ileri bir tarihe sarkıttığı tahmin ediliyor. En kısa süre içerisinde binlerce memur alımı yapması beklenmekte olan Adalet Bakanlığı hangi pozisyonlar için memur alımı yapacak? Alımlar yapılacaksa ne zaman yapılacak?

2 Binden Fazla Memur Alınabilir

Bilindiği gibi Adalet Bakanı Bekir Bozdağ 2016 yılı içerisinde 3 bin kişilik zabıt katibi alımı yapacaklarını duyurmuştu. Bin 500 kişilik alımın yapılması beklenmekteyken bu alımların 2017 yılına sarktığı düşünülüyor. Yine bunun yanı sıra Adalet Bakanlığının bine yakın icra katibi memuru alımı da yapması beklenmektedir.

2017 yılı içerisinde alımı yapılması beklenen bu pozisyonlar için henüz net olarak ne zaman alımların yapılacağı ya da kesin olarak alımların gerçekleştirileceği bilinmiyor. Ancak 2017 yılı içerisinde Adalet Bakanlığının 16 bin civarı alım yapması ve bunlara dahil ya da hariç olmak üzere 2 binden fazla zabıt katibi ile icra katibi memuru kadrolar içinde alım yapması beklenmektedir.
Editör: TE Bilisim