Ülkemizin önemli kamu kurumları içerisinde yer alan ve sıklıkla personel alımı ilanı yayımlayan Adalet Bakanlığı ilanlarını genel olarak Devlet Personel Başkanlığının resmi internet sitesinde yer almakta olan duyurular bölümü aracılığı ile duyurmaktadır.

Adalet Bakanlığı cephesinden yeni yapılan duyuru da kurumun memur alımı yapacağına ilişkin bilgi verilmişti ancak kaç kişilik alımın yapılacağı ve ne zaman gerçekleştirileceğine yönelik bilgi verilmemişti. Buna göre Adalet Bakanlığı tarafından konu hakkında yeni bir duyuru daha yapıldı. Peki detaylar nedir?

15 BİN 500 MEMUR ALIMI

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklama da kurumun 2017 ve 2018 yılı içerisinde toplam 15 bin 500 kişilik memur alımı yapacağı belirtildi. Alımların 5 bin 500 civarının hakim ve savcı pozisyonları için yapılması ve geriye kalan 10 bin kişilik alımın ise yardımcı yargı personelleri diğer kadrolar için yapılması beklenmektedir.

Alım ilanlarının ne zaman yayımlanacağı net olarak bilinmiyor fakat bir bölümünün 2017 yılı bitmeden ve geriye kalan büyük bir bölümünün ise 2018 yılı başından sonuna kadar yapılması beklenmektedir. Adalet Bakanlığı 2017 ve 2018 yılları içerisinde toplam 15 bin 500 kişilik memur alımı gerçekleştirecek. Alım ilanları yayımladıkça İşin Olsa ekibi olarak sizlere konu hakkında bilgi vereceğiz.

Sayfamızı ve mobil uygulamamızı takip ederek haberlerden anlık olarak bildirim alabilir ve en hızlı siz başvuru yapabilirsiniz.

Facebook Sayfamızı Buradan Takip Edebilirsiniz (350 Bin Kişilik Aileyiz)
İşin Olsa Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz

Editör: TE Bilisim