Adalet Bakanlığı her sene on binlerce personel alımı gerçekleştirmekte olup alımlarını genel olarak Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlara göre yapmaktadır. Yine Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin yaptığı merkezi yerleştirme atamalarında da Adalet Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığına kadro göndermekte ve bu kadrolar içinde personel alımı gerçekleştirmektedir. Adalet Bakanlığının bu sene hangi pozisyonlar için alım yapacağı büyük merak ile beklenmekteydi ve sonunda Bakan Beki Bozdağ konu hakkında açıklama yaparak adayları sevindirdi.

Binlerce Personel Alımı Yapılacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, katıldığı televizyon programında pek çok soruya yanıt verirken personel alımları hakkında da duyurular yaptı. Geçtiğimiz günlerde konuşmasında mahkemelerde açıkların olmaması için stajlarına devam eden binlerce hakim ve savcı adayının görevine başladığını duyuran Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 3 Haziran 2017 tarihinde yeni mezunlardan 2 bin ve eski mezun olup avukat görevini yapanlar arasından ise toplam 750 hakim ve savcı alımı yapacaklarını duyurmuştu.

TRT Haber ekranlarında soruların yanıtlarını açıklayan Bakan Bekir Bozdağ, 2017 yılı personel alımı hakkında değerlendirmeler yaparak 2016 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavı ile yeni Zabıt Katibi, İnfaz Koruma Memuru, ve İcra Katibi alımı yapacaklarını da duyurdu. Ancak Zabıt Katibi, İnfaz Koruma Memuru, İcra Katibi alımları için kaç kişilik kontejan düşünüldüğü konusunda net bir yanıt alınamadı.
Editör: TE Bilisim