Adalet Bakanlığı her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere binlerce personel alımı yapmaya devam ediyor. Alımlar genel olarak Adalet Bakanlığının hazırlamış olduğu personel alım ilanlarının Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığının resmi internet sitesi aracılığı ile kamuoyuna duyurulması ile yapılmakta olup yine yıl içerisinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile yapılan Merkezi Yerleştirme Atamalarıyla da yapılmaktadır. Adalet Bakanlığının alım yaptığı memur kadrolarına yerleşmeye çalışan lisans mezunu adaylar KPSS'den genel olarak en az 70 ve üzeri almış olması gerekmektedir. Adaylar bu puanın 60'a indirilmesini istiyor.

KPSS Puanı Düşürülür Mü?

Sosyal medya başta olmak üzere pek çok platform aracılığı ile bir araya gelen ve Adalet Bakanlığının açmış olduğu memur kadrolarına başvuru yapmak isteyen lisans mezunu adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavı taban puanının 60'a düşmesini istemektedir. BİMER aracılığı ile isteklerini gerekli merciilere iletmeye çalışan lisans mezunlarının olumlu yanıt alıp alamayacakları bilinmiyor.

Adalet Bakanlığının alım yaptığı kadrolarda adayların almış olması gerektiği minimum puan 60'a düşürülürse kurumdan konu hakkında detaylı bir açıklama yapılması beklenmektedir. Bakalım lisans mezunları KPSS puanının düşürülmesi hakkında olumlu sonuç alabilecek mi? Yoksa alamayacak mı?
Editör: TE Bilisim