Adalet Bakanlığı her sene kamu personeli ya da kamu işçisi alımları yapmaya devam etmekte olup bu sene de atamanın yapılacağı bakan tarafından müjdelendi. Buna göre Adalet Bakanlığından memur alımı yapılacağına dair sinyaller verildi fakat tarih belirtilmedi. Bugüne kadar atama ilanı yayımlanmadığından dolayı da atamanın 2020 KPSS'den sonrasına kaldığı ön görülmektedir. Peki hangi tarihte yapılacak?

Lise KPSS Beklenebilir!

Adalet Bakanlığı şuana kadar memur alımı gerçekleştirmedi ve atamanın en erken Lisans KPSS açıklandıktan sonra olacağı ön görülüyor. Ancak bu sınavın açıklanmasından kısa bir süre sonra ön lisans ile ortaöğretim KPSS'de yapılacağından dolayı adaylar ilanın yayımlanması için bu iki tarih beklenecek mi, beklenmeyecek mi merak ediliyor.

22 Ekimde Açıklanıyor!

Lisans KPSS'nin 22 Ekim'de açıklanacağı bilinmekte olup atamanın bu tarihe kadar yapılmayacağı büyük olasılıklı bakılmaktadır. Birkaç gün sonrasında da önlisans KPSS yapılacağından dolayı büyük ihtimal atamanın en erken ön lisans KPSS açıklandıktan sonra en geç ise ortaöğretim KPSS açıklandıktan sonra yapılacağı kestirilmektedir. Net tarih verilmemek ile birlikte üç öğrenim düzeyinden de adayların 2020 Kamu Personeli Seçme Sınavı ile giriş yapabilmelerini sağlamak adına atamalar Aralık 2020'nin başlarında yapılabilir. Yine de resmi tarihin belirlenmediğinin adaylar tarafından bilinmesi gereken konular arasında yer almakta olup Adalet Bakanlığı memur alımından ilk haberdar olmak istiyorsanız hemen aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan bizleri takip edebilirsiniz.

Gardiyan Olma Şartları Açıklandı

Editör: TE Bilisim