Ülkemizde yıl içerisinde en çok memur alımı gerçekleştirmekte olan kurum olarak bilinen Adalet Bakanlığı bu sene de ciddi bir alım yapacak. Buna göre Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü yardımcı hizmet pozisyonlarına 10 bin memur alımı yapacak.

Adalet Bakanlığı bu sene toplam 15 bin memur alımı yapacak ancak bu alımların 5 bin civarı hakim ve savcı kadrosu için gerçekleştirilecektir. Geriye kalan 10 bin memur alımı ise Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılacaktır. Peki bu alımlar hangi kadrolar için yapılacak, kadro duyurusu yapıldı mı İşin Olsa ekibi olarak tüm detayları sizlere aktarıyoruz.

ALINACAK POZİSYONLAR NELERDİR?

Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 10 bin memur alımı yapacak. 10 bin memur alımı pozisyonları nelerdir? Buna göre Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü her hangi bir kadro duyurusu yapmadı ancak alımlar genel olarak yapıldığı gibi yine zabıt katibi, infaz koruma memuru (İKM) gardiyan, mübaşir, teknisyen, şoför, hizmetli vb. gibi kadrolar için gerçekleştirilecektir. Peki alım tarihi belli oldu mu?

10 BİN MEMUR ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü yardımcı hizmet sınıfları için toplam 10 bin memur alımı yapacak. Peki memur alımı ne zaman yapılacak? Buna göre alımların kademe kademe yapılması beklenmekte olup ilk alımların birkaç ay içerisinde başlaması beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim