Adalet Bakanlığı tarafından düzenli olarak yapılan memur alımı bu yıl itibariyle de gerçekleştirileceğine benziyor. Yapılacak memur personeli alımlarında 2019 yılının tamamını kapsayarak yaklaşık olarak 15 bin memur alımı yapılacağı açıklandı. Söz konusu memur alımı hakkında Adalet Bakanı, Abdulhamit Gül çeşitli açıklamalarda bulundu. Adalet Bakanlığı bünyesine yapılacak olan alımlar ile ilgili yakın zamanda genel bir açıklama ile ilk etapda alımların başlanacağı bilgsi verildi. 

Başvuru Şartları

Adalet Bakanlığı bünyesine yapılacak olan başvurular için genel başvuru şartları belirlenmezken yapılacak olan başvurular için tahmini olan başvuru şartları adaylara bildirmekteyiz. Alımların başlayacağı tarih içerisinde yapılacak açıklama ile ilgili olarak kesin başvuru şartları belirleneceği bildirimektedir. 

Kesin olmamak ile birlikte adayların tabii tutulacağı tahmini başvuru şartları şu şekildedir; " T.C. vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olmak, güvenlik soruşturmasından olumlu puan almış olması, askerlik hizmetini yapmış olması, Adalet Bakanlığı tarafından belirlenen Sınav atama ve nakil yönetmeliklerini taşıyor olmak, tam teşekküllü devlet hastanesinde sağlık kurulu raporu ile belgelemiş olmak, merkezi sınavdan en az 70 puan almak, en az lise veya dengi okul mezunu olmak, erkeklerde en az 170, kadınlarda ise 160 cm'den kısa olmamak" adaylardan istenilenecek başvuru şartlarındandır. 

Editör: TE Bilisim