Adalet Bakanlığı her sene olduğu gibi bu sene de binlerce personel alımı yapmaya hazırlanıyor. Genel olarak alımlarda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmakta olup adaylar almış oldukları bu puanlara göre gerekli kadrolara müracaat etmektedir.

Geçtiğimiz gün Adalet Bakanlığından yapılan duyuru ile ÖSYM tarafından yapılması planlanan sınavın 3 Haziran 2017 tarihine yapılacağı ve bu sınav ile 2 bin 750 hakim ile savcı alımı planlandığı duyurulmuştu. Alınacak olan 2 bin hakim ve savcı hukuk fakültelerinden yeni mezun olanlardan alınacak iken 750 hakim ve savcı ise avukatlık mesleği yapmakta olanlar arasından yapılacak. Yine Adalet Bakanlığı tarafından zabıt katibi, infaz koruma mübaşir ve şoför kadroları içinde personel alımı yapılacağı duyuruldu.

5 Bin Personel Alınabilir

Adalet Bakanı yaptığı açıklamasında 2 bin 750 hakim ve savcı alımı yapılacağı duyurulduğu gibi zabıt katibi, infaz katibi ve infaz koruma memuru alımı yapılacağını duyurmuştu.

Yeni yapılan açıklama ile yıl içerisinde toplam 5 bin zabıt katibi, infaz koruma mübaşir ve şoför kadroları için personel alımı yapılacağı planlandığı duyuruldu. Şu an için personel alımlarının ne zaman yapılacağı bilinmese de 2017 yılı içerisinde Adalet Bakanlığının çok sayıda personel alımı yapılacağı tahmin edilmektedir.
Editör: TE Bilisim