Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanlığına 15 Bin memur alım yapılacağını müjdeledi. 

Adaylar yapılacak olan bu alımlar öncesinde seslerini duyurularak, adliyelere ve cezaevlerine yapılacak olan bir çok kadrodaki alımlarda yaş ve Kpss puan şartlarının esnetilmesini (KPSS;60, Yaş;35 olmasını) istemekteler. Zabıt katibi ile İnfaz Koruma Memuru alımlarında KPSS ve yaş şartı esnetilir mi? 

Adalet Bakanlığına bağlı adalet saraylarında görev alan kadrolardan  Zabıt Katibi alımlarında KPSS puanı için P3, P93 veya P94 puan türlerinden en az 70 alan adaylar başvuru yapabilmekteler. Diğer yandan yaş şartlarında ise Ocak ayının birinci gününden itibaren 35 yaşını bitirmemiş olan adaylar başvuru yapabilmekte. Zabıt kâtibi alımlarında kadrolu ve sözleşmeli olarak istihdam edilmekte. Uygulama sınavına katılabilmek için KPSS sıralamasından 20 katı kadar aday çağırılmakta. Sözlü sınavına katılabilmek için ise komisyona başvuru yapan ve uygulama sınavından başarılı olan adaylardan alım yapılacak olan kadro sayısının 3 katı kadar aday çağırılmakta. 

Adalet Bakanlığına bağlı ceza infaz kurumlarında görev yapan ve çok sayıda alım yapılan kadrolardan olan İnfaz ve Koruma Memurları alımlarında yaş şartı olarak 30 yaşını bitirmemiş olmak gerekmektedir. KPSS şartında ise ilgili puan türlerinde en az 70 alan adaylar başvuru yapabilmektedirler.

KPSS ve yaş şartının esnetilmesini isteyen adaylar KPSS'den en az 60 puan almış alan adayların başvuru yapabilmesini istemekteler. İKM yaş şartının ise Zabıt katiplerinde olduğu gibi 35 yaşını doldurmamış olanların başvuru imkanı sağlanması talepleri bulunmakta. 

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim