Ülkemizde artan boşanmalardan sonra sıklıkla nafaka haberleri gündeme gelmeye başladı. Bilindiği üzere bir ya da birden fazla celse sonucunda mahkeme kararı ile boşanan ailelerde erkek, kadına nafaka ödemektedir. İlgili nafaka tutarı kadının giderleri, sosyo ekonomik durumununda yetkili kurum tarafından belirlenmesinden sonra onaylanmaktadır. Bu tutarı erkek, boşandığı kadına evlenene kadar ödemektedir. Ancak süre ömür boyu kadın çalışıyor olsa dahi ödenebilir. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından yapılan açıklama da nafaka süresi hakkında çalışmaların devam ettiği vurgulandı.

ALT ÜST SINIR GETİRİLECEK

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından yapılan açıklama da çok uzun süre evli kalmış ancak sonrasında boşanma kararı alanlar için nafaka sürelerinin aynı şekilde kalacağı vurgulandı. Fakat az bir süre kalmış ve boşanmış kişiler için alt üst sınır getirilmesinin düşünüldüğü ve bu süre zarfında nafaka ödenmesi konusunda kararın alınabileceği belirtildi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül kadınların da kesinlikle mağdur edilmeyeceği belirtilerek boşanacak olan kadının da durumunun detaylı bir şekilde araştırılacağı eğer hayatını idare edebileceği düzeyde geliri ya da işinin olmaması durumunda nafaka süresinin ona göre mahkemece belirtileceğini duyurdu.

Sizce nafaka nasıl olmalı, yorumlarınızı paylaşır mısınız?

Editör: TE Bilisim