İkinci yargı paketinde mahkumlara af ya da infaz düzenlemesi olarak bilinen yasal düzenlemelerin ne zaman Türkiye Büyük Millet Meclisine TBMM'ye geleceği merak edilen konular arsında yer alıyor. Buna göre İnfaz düzenlemesi sorası kaç hükümlü tutuklu tahliye olacak ve bu düzenleme ne zaman onaylanacak bu konularda Adalet Bakanı Abdülhamit Gül önemli açıklamaları geldi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül A Haber canlı yayında bir röportaj verdi. Binlerce mahkumun gözü kulağı gelecek haberde; Açıklamalarda Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi ortak bir çalışma grubu oluşturduğu ve konuların müzakere edildiği ve olgunlaştırıldığını aktardı. Meclise teklif olarak verilecek ve TBMM'de görüşmenin ardından yasallaşacağı ifade edildi. Bakan Gül kaç kişimin bu tekliften yararlanacağını şuan söylemek mümkün olamdağını ifade etti.

İNFAZ DÜZENLEMESİ;

Ceza İnfaz Kurumlarında yaklaşık 300 bin hükümlü ve tutuklunun bulunduğu ve bu mevcudun kalabalık olduğu söylenebilir açıklaması geldi. İnfaz düzenlemesi bugün yardın ya da bu hafta meclise göreceğiz açıklaması geldi. Hangi suçlar kapsam dışı kalacağı ile ilig olarak adam öldürme ve cinsel suçları, Eşe karşı şiddet gibi toplumun hassasiyet gösterdiği suçların kapsam dışı kalacağı ifade edildi.

DENETİMLİ SERBESTLİK

Denetimli serbestlik ile ilgili olarak son olarak 1 Temmuz 2016 yılında 2 yıl olarak düzenleme yapıldığını bu konuda bir çalışma yapıldığı ve gündemde bir konu olduğu ifade edildi. Denetimli serbestlik süresinin uzatılması gündemde açıklaması geldi. Ayrıca cezasızlık algısının düzelmesi konusunda bir çalışma olduğu ifade edildi.

Editör: TE Bilisim