Survivor 2020 çekimleri için Dominik adasında bulunan Acun Ilıcalı Türk Hava Yollarının Karayip adalarına uçamadığı için kendisine Dışişleri bakanlığından ulaşıldığını ve Karayip’te mahsur kalan Türkleri kurtarmak için bir çalışma yaptıklarını ifade etti.

UÇAK GÖNDERECEK!

Koronavirüs ülkemizde ve tüm dünyayı etkisi altına alırken, Ülke dışında bulunan vatandaşların ülkemize getirilme çalışmalar devam ediyor. Bilindiği gibi Dominik adasında Survivor ekibinde bulunan ve yarışmadan elenen vatandaşlar adadan Türkiye'ye dönüş yapamadılar. Dünya genelinde bazı ülkelerde THY uçuşları durdurğu için gelemeyen vatandaşlar için ülekeye getirilme çalışmaları Dışişleri Bakanlığı tarafından devam ediyor. Acun Ilıcalı yaptığı açıklamada teknik bir problem olmazsa Karayip'e bir uçak yollayıp aldırıp Türkiye'ye göndermek istiyorum Çok zor durumdalarmış açıklaması yaptı. Dışişleri Bakanlığının olağanüstü çalıştığını ifade eden Ilıcalı, vatandaşlar için olağan üstü çalıştıklarını ifade etti.

Acun Ilıcalı yaptığı açıklamada Güney Amerika’nın biraz üzerinde bir adada vatandaşların bulunduğunu ifade ederek.  “Oraya THY gitmiyor, öyle bir hat yok. Uçak inemiyor, çocuklar orada kalmışlar. Bana Dışişleri Bakanlığı'ndan ulaştılar, onları kurtarmaya çalışıyoruz. Eğer, ülke isek bir problem olmazsa ne gerekiyorsa yapacağız. Onları kurtaracağız, orada bırakmayacağız. İnşallah Ramazan Bayramı'nda evlerinde olurlar." dedi.

Editör: TE Bilisim