AÇSHB "Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" Çin'de 12 Aralık tarihinde çıkan ve dünya gündeminde birinci sırada yer alan yeni tip koronavirüs Covid-19 için bazı yeni önlemleri duyurdu. Açıklanan düzenlemeler kamu kurumlarını ve vatandaşları ilgilendiriyor. Diğer yandan düzenlemelerden bir tanesi de İŞKUR'dan kamu kurumu işçi personel alım ilanlarına başvuru yapacak adaylara yönelik olacak.

81 İle genelge gönderildi. Koronavirüs'e karşı daha önce alınan tedbirlere ilave olarak uygulamaların daha etkin olması için bazı kararlar alındı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından hizmet alan engelli, yaşlı ve kronik olarak bir rahatsızlığı bulunanlar zorunlu durumlar dışında dışarıya çıkmaması istenildi. Gündüz bakım evleri, kreşler çocuk kulüpleri 16 Mart 2020 tarihinden itibaren tatile girecek. Ne zaman hizmet vermeye başlayacağı hakkında açıklama yapılana kadar hizmet vermeyecek.

İŞKUR'dan BAŞVURU YAPILAN PERSONEL ALIMLARI;

Açıklanan genelgede Türkiye İş Kurumu üzerinden açıklanan kamu işçi alımları için başvurular elektronik ortamdan yapılacak. E devlet uygulamasının daha web sitelerinin ve elektronik ortamdaki uygulamaların daha kolay erişim sağlanabilmesi için tanıtımlar yapılacak.

İŞKUR iş ilanlarına nasıl erişilecek? İŞKUR üzerinden personel alımlarına başvuru yapabilmek için E-şube portalına üye olmak ve ardından bu portala T.C. ve şifre ile ya da e-devlet şifresi ile giriş yapmak gerekli olacak. Adaylar açık iş ilanı arama sayfasında yer alan arama seçeneklerini oluşturarak kamu ve özel sektör açık iş ilanlarını arayıp başvuru yapabilecek.

Editör: TE Bilisim