Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 2020 asgari ücret rakamı için yeni bir açıklama daha yaptı.

BAKAN SELÇUK'TAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI;

Türkiye işveren sendikaları konfederasyonuna katılan Bakan Selçuk burada bir konuşma yaptı. Buna göre asgari ücret için "Söz verdiler, gelecek yıl her iki tarafın anlaştığı rakamlar üzerinden konuşacağız." dedi. Ayrıca  Selçuk asgari ücretin devletin değil işçi ile işveren arasında anlaşıldığını ifade ederek "Asgari ücret aslında devletin değil işveren ve işçinin anlaştığı, bizim kolaylaştırıcı olarak masada bulunduğumuz bir ücret seviyesidir" dedi.

İŞSİZLİK MAAŞI VE AGİ TUTARI;

Ayrıca 2020 asgari ücrete yapılan yüzde 15.04'lük zammın ardından AGİ ve İşsizlik maaşları da belli oldu. Buna göre https://www.isinolsa.com/gundem/2020-asgari-ucret-zammi-sonrasi-agi-tutari-belli-oldu-h29970.html adresi üzerinden agi tutarlarını öğrenebilirsiniz. Diğer yandan 2020 işsizlik maaşlarında artış yaşandı. Bilindiği gibi en düşük asgari ücretin yüzde 40'ı ile asgari ücretin yüzde 80'i seviyesinde bulunuyor. https://www.isinolsa.com/maaslar/2020-yili-issizlik-maasina-zam-iste-en-dusuk-ve-en-yuksek-h29990.html adresi üzerinden yeni işsizlik maaşlarını öğrenebilirsiniz.

Asgari ücret hakkındaki düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA