Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bir gazeteye yaptığı açıklamalarda asgari ücret miktarı için ifade edilen "jest miktarı" açıklaması yaptı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bugün Hürriyet Gazetesine bir röportaj verdi. Bu röportajda emeklilikte yaşa takılanlar, 3600 ek gösterge ve asgari ücret ile ilgili önemli açıklamalar yapıldı.

Bakan Selçuk Gazeteye verdiği röportajında asgari ücret tespit komisyonu ile ilgili devlet olarak rollerinin işveren ile işçi arasında hakem olmak olduğunu ifade etti. Buna göre daha önce yapılan açıklamalarda asgari ücret için jest ifadeleri kullanılmıştı. Bakan Selçuk buna da değindi.

JESTİN TOPLAM MALİYESİ 6 MİLYAR LİRA;

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücretliyi enflasyonun altında ezdirmeme konusundaki talimatına dikkat ettiklerini ifade AÇSH Bakanı Selçuk asgari ücret desteğinin son kez 2019 yılında verildiğini dikkat çekti. Buna rağmen 2020 yılında da asgari ücret desteği verileceğini ifade ederek; bu sene zam oranının enflasyon oranının altında kalmaması için 2020 yılı için de 75 liralık asgari ücret desteğini vereceğiz. Asgari ücret desteği işçiye jestimizdi. Bir işçi bazında düşünüldüğünde düşük bir rakam olarak görülse de, bu desteğin toplam maliyeti 6 milyar liranın üstünde." dedi.

3600 ek gösterge, emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili yeni yeni gelişmeler.. tıklayın.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim