GSP KYK Yurt Başvuru Tarihi ve  KYK Burs Kredi Yurt Konuları!

Gençlik Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu KYK yurtlarına başvurular ne zaman başlayacak? Ölçme seçme ve yerleştirme merkezi ÖSYM 2020 YKS sonuçlarının 26 Ağustos 2020 tarihinde açıkladı. 2 yıllık meslek yüksek okulu ile 4 yıllık lisans bölümlerinde eğitim görmek isteyen öğrenciler KYK bursu ve KYK kredisi kullanarak öğrencilerine maddi destek sağlamak istemektedirler. Diğer yandan barınma ihtiyaçlarının karşılandığı KYK yurt başvurusu ne zaman yapılacağı konusu öğrenciler tarafından çok önem arz eden konular arasında bulunuyor. Fakat bilindiği gibi 2019-2020 eğitim ve öğretim döneminde olduğu gibi 2020 ve 2021 eğitim dönemi tüm dünya genelinde etkisi altında bulunan pandemi süreci nedeniyle bazı önlemler altında gerçekleştirilecek. Bu kapsamda yurtlarda virüse karşı önemli önlemler alındı.

KYK YURT BAŞVURU TARİHLERİ;

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan resmi açıklamaya göre yurtlara başvurular ile ilgili her türlü bilginin anında öğrenebilmek için resmi internet sitesinin kygm.gsb.gov.tr olduğu açıklandı. Açıklamada tüm yurtların yeni eğitim ve öğretim döneminde Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tedbirler kapsamında dezenfektasyon ve eğitim-öğretim döneminin gerektirdiği sağlık koşullarının tam teşekküllü şekilde yapıldığı öğrencilerin yurtlarda sağlıklı bir şekilde barınabilecekleri ifade edildi.

Üniversite kayıtları; 2020-2021 Eğitim ve öğretim dönemi üniversite kayıtları elektronik olarak 29 Ağustos tarihi itibari ile alınmaya başlanacak. Öğrenciler kazandıkları üniversite tarafından açıklanan belgeleri Üniversite tarafından açıklanan takvim doğrultusunda teslim edebilecekler.

Editör: TE Bilisim