27 Nisan 2020 tarihli Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan basın açıklaması yaptı. Açıklamasında Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan ek tedbirleri açıkladı. Buna göre en çok merak edilen konular arasında 4 gün serbest 3 gün sokağa çıkma yasağı ilan edilip edilmeyeceği merak edilmekteydi.

1 MAYIS SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİMİ?

Başkan Erdoğan açıklamasında 3 günlük sokağa çıkma yasağını ilan etti. Cuma günü 1 Mayıs ve cumartesi Pazar gününe denk gelen 2 ve 3 Mayıs günü sokağa çıkma yasağı olacak. 1 Mayıs işçi bayramı nasıl kutlanacak merak edilmeye başladı.

30 büyükşehir ile Zonguldak illerinde 72 saat süren sokağa çıkma kısıtlaması içi, 65 yaş üstü vatandaşlarda esneme yapılıp yapılmayacağı, okulların 30 nisan sonrası açılıp açılmayacağı, 20 yaş altına yeni bir uygulama yapılıp yapılmayacağı da en çok merak edilen konular arasında yapılan açıklamaları en bean aktarmaya devam edeceğiz.

Bilindiği gibi 1977 yılında başlayan bir işçi ve emeklilerin dünya çapında dayanışma ruhu ile en çok katılım sağlanan bayramlar arsında bulunuyor. Emek ve dayanışma günü olarakta isimlendiren işçi bayramı 1856 yılında Avusturya’da bir inşaat işçilerinin çalışma şartları ve 8 saatlik çalışma süresi için yürüyüş düzenlerler. O zamanlarda uygulanan 12 saatlik haftalık 6 günlük çalışmanın günde 8 saat olması için iş bırakma eylemleri yapılmaya başlanır.

Editör: TE Bilisim