Yeni açıklamaya göre 1 milyon sağlık personeli ihtiyacı var.

Türkiye nüfusunun yaklaşık 80 milyonu geçmesi ve Sağlık bakanlığına bağlı hastane ve sağlık kuruluşu sayısının her geçen gün artması ile sağlık personeline olan ihtiyaç daha da artıyor. Buna göre yaklaşık 900 hastane bulunuyor. Açıklanan rakamlara göre sağlık çalışanı olarak  1 milyon kişi görev yapıyor. Üniversitelerin Sağlık alanlarında eğitim veren bölümlerden her geçen gün on binlerce mezun veriliyor. Atama bekleyen adayların sayısı artarak devam ediyor. Sağlık bakanlığına geçtiğimiz aylarda 3 Bin 591 sürekli işçi, 431 kişi engelli işçi ve Bin 276 kişi ise eski hükümlü işçi olmak üzere toplam 5.298 sürekli işçi alımı yapılmıştı. Rekor sayıdaki alımlara rağmen sağlık alanında ki personel ihtiyacı 1 Milyon olarak açıklandı.

“1 MİLYON SAĞLIK PERSONELİ İHTİYACI!” YENİ ATAMA YAPILACAK MI?

TED Üniversitesinde, Sağlık Ekonomisi Derneği tarafından "4. sağlık Ekonomi kongresi" gerçekleşti. Sağlık Ekonomisi ve Politikası Derneği Başkanı Dr. Güvenç Koçkaya bu programda yaptığı açıklamalarda sağlık çalışan sayısına ilave olarak 1 milyon sağlık çalışanına daha ihtiyaç olduğunu açıkladı. Bu açıklamalar üzerine sağlık bölümlerinden mezun olan adayların yeni atama yapılıp yapılmayacağını sormaktalar. Sağlık Bakanlığına 19 Bin yeni personel alımı yapılması bekleniyor. Eski Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, alım yapılacağı müjdesini vermişti. Alımlar 2019 yılı başlarına yapılabilir. Gelişmeler olduğunda aktaracağız.

Yayımlanacak diğer Personel Alımı ilanlardan haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulaması ve facebook gurubumuz üzerinden bizleri takip ederek anında bildirim alarak takip edebilirsiniz.

İşin olsa mobil uygulaması

İŞİN OLSA