Adalet Bakanlığına bağlı cezaevlerinde hükümlü bulunan mahkum izin süresi uzatıldı mı? Son dakika açıklaması geldi. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada önümüzdeki günlerde bitmesi beklenen izin süresinin yeniden uzatıldığı aktarıldı. Resmi gazetenin 31 Mayıs tarihinde açıklanan karara göre izin süreleri için açıklamalar CTE tarafından yapılıyor. Açıkcezaevi mahkum izinleri ne zaman bitecek? Koronavirüs önlemleri kapsamında yapılan açıklama şu şekilde;

ADALET BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA;

Yeni tip koronavirüs salgını covid-19'a karşı yürütülen mücadele kapsamında açık ceza infaz kurumlarında bulunan yada kapalı ceza evinde iken açığa ayrılanlar için 30 Eylül 2020 tarihinde sona ermesi bekelenen izin süreleri koronavirüs salgınının riski halen devam ettiği için uzatıldığı aktarıldı. Bu kapsamdaki düzenleme 5275 sayılı kanunun 9/5. maddesine göre 30 Eylül tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 2 ay süre ile daha uzatılmasına karar verildi. 

CTE'ten 7242 Sayılı Kanun Kapsamında Bazı Hükümlüler İçin Uygulanan Covid-19 İzni ile İlgili Duyuru

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ NE ZAMAN BİTECEK?

Mart ayında verilen ilk izinlerin bittiği 31 Mayıs tarihinde süre uzatıldı. 31 Temmuz tarihinde uzatılan süre 31 Eylül tarihine kadar devam etti. Yeni kararın ardından 31 Kasım 2020 tarihinde izinler bitecek. Bu tarih öncesinde koronavirüs salgınının seyrine göre bir karar verilmesi bekleniyor.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim