Uzun süredir hem Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM hemde ajanslar da mahkumlara af gelip gelmeyeeği ve af gelirse kimleri kapsayacağı hususunda görüşmeler yapmaya devam ediyor. Buna göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan sonra Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'de özel bir televizyon kanalının programına çıktı ve gündem maddeleri ile bakanlık ile ilgili soruları detaylı bir şekilde değerlendirdi. Buna göre ekranları karşısında yüz binlerce kişi Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den mahkumlara af gelecek mi sorusunun yanıtını bekledi ve ilgili sorunun cevabı açıklandı.

MAHKUMLARA AF TBMM GÜNDEMİNDE

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından yapılan açıklama da mahkumlara af konusunda görüşmelerin halen devam ettiği ve yetkili kararın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından alınacağını belirterek kimlerin aftan yararlanabileceği sorusuna ise yaşlı, kadın, engelli, hamile kişilerin mahkumiyet süreleri için düzenlemelerim yapılabileceği belirtildi.

Buna göre özellikle yaşlı, kadın, engelli, hamile mahkumların ceza sürelerini evlerde çekmesi, hafta sonları infazı çekmesi, infazlarına yönelik iyi hallerin değerlendirilmesi denetimli serbestliğin kapsamının genişletilmesi gibi hususlarda önerilerin bulunduğu halen görüşmelerin devam ettiği ve son kararın Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'de yapılacak olan görüşmeler neticesinde verileceği belirtildi.

Sizce mahkumlara af verilmeli mi, kimleri kapsamalı?

Editör: TE Bilisim