Adalat Bakanı Abdülhamit Gül tarafından önceki günlerde verilen bilgiler neticesinde bu yıl içerisinde 11 bin 78 personel alımı yapılacağı bilgisini aktardı. Resmi sosyal medya hesabı üzerinden verdiği bilgiler doğrultusunda alınacak kadro detaylarını aktarmasının yanı sıra hangi kadroya ne kadar personel alımı yapılacağı bilgisini vermedi. İşte Bakan Abdülhamit Gül tarafından verilen bilgiler...

11 BİN 78 PERSONEL ALIMI HANGİ KADROYA YAPILACAK?

Adalat Bakanı Abdülhamit Gül 11 BİN 78 personelin hangi kadro için ve hangi kurum için yapılacağını da sosyal medya hesabı üzerinden aktardı. Bu kapsamda alınacak kurum ve kadrolar ise zabıt katibi, infaz ve koruma memuru, icra katibi, mübaşir ve destek personeli alımının yapılacağını aktardı.

ALINACAK PERSONELLER HANGİ KURUMA YAPILACAK?

11 bin 78 personelin hangi kurumlar için yapılacağını da belirten Adalat Bakanı Abdülhamit Gül, Adliyeler için Ceza ve tevkifevleri genel müdürlüğü ve Adalet Bakanlığının merkez teşkilatları için yapılacaktır.

Ayrıca Adalat Bakanı Abdülhamit Gül teşkilatımıza katkı sağlayacak yeni personellerimiz ile Adalet hizmetlerini daha hızlı ve etkin bir biçimde yürüteceğiz açıklamasının ardından Adalet teşkilatımıza hayırlı olsun diyerek sonlandırdı.

Bu açıklamaların yanı sıra bu personel talebini önceden Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a ilettiklerini ve yapılan incelemelerin ardından personel talebimizin Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandığını belirtti. Adalat Bakanı Abdülhamit Gül 11 bin 78 personelin yıl içerisinde alınacağını belirtti ancak hangi ayda ve tarihte yapılacağı hakkında net bir bilgi aktarmadı.