Ülkemizde son zamanlarda yaşanan Terör olaylarından sonra ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, bir açıklama yaptı. Yapılan PKK saldırıları için bir son verilmeli dedi ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass. 


ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Türkiye’de son dönemde yaşanan travmanın asıl kaynağının PKK’nın saldırılara geri dönmesi olduğunu belirterek, terör örgütüne, “anlamsız ve acımasız” saldırılarına son vermesini istedi. Büyükelçi Bass, "Çatışmalara geri dönülmesine dayanak oluşturan sorunların çözümü, şiddette değil, siyasi ve meşru kurumlarda yürütülecek diyalog ve müzakerelerde yatmaktadır" dedi.

Büyükelçi Bass, yaptığı yazılı açıklamada, Sur’da önceki gün yapılan PKK saldırısının Güneydoğu’da süren çatışmaların bedelini güvenlik güçleri ve sivillerin korkunç bir biçimde ödediği gerçeğinin göstergelerinden yalnızca biri olduğunu belirterek, şunları kaydetti: 

“PKK’ya anlamsız, acımasız saldırılarına son vermesi konusunda yeniden çağrıda bulunuyor; Türkiye’nin birçok vatandaşını etkileyen travmanın asıl kaynağının, PKK’nın saldırılarına geri dönmesi olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Çatışmalara geri dönülmesine dayanak oluşturan sorunların çözümü, şiddette değil, siyasi ve meşru kurumlarda yürütülecek diyalog ve müzakerelerde yatmaktadır. Barış yanlısı olan herkesi gücünü bu yönde kullanmaya teşvik ediyoruz.”

İSRAİL’İN İDDİALARINI REDDEDİYORUZ

ABD Büyükelçisi Bass, bugün yaptığı bir başka açıklamada da, İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon tarafından dile getirilen Türkiye’nin terör örgütü IŞİD ile petrol ticareti yaptığına ilişkin iddiaları reddediklerini bildirdi. 

ABD’nin böyle bir suçlamayı destekleyecek hiçbir kanıt görmediğini kaydeden Büyükelçi, “Hatta, Türklerin ve diğer IŞİD karşıtı koalisyon üyesi ülkelerin, IŞİD’in petrol çıkarma ve taşıma altyapısını hedef alan çabaları sayesinde, örgütün petrol kaçakçılığı zaman içinde azalmıştır. Türkiye Suriye’ye olan sınırının güvenliğini geliştirmek için, ABD ve diğer uluslararası ortaklarıyla beraber çalışarak, adımlar atmaya devam etmektedir” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim