ABD'de kar fırtınası 19 can aldı. ABD'de etkili olan kar yağışı nedeniyle bir çok kişi hayatını kaybetti. ABD'nin 11 eyaletinde olağan üstü hal ilan edildi işte ayrıntılar.


ABD'nin doğu yakası ve iç kesimlerde etkili olan kar  fırtınası 19 can aldı. 11 eyalette olağanüstü hal ilan edilmesine neden olan  fırtına, 80 milyonun yaşadığı bölgede hayatı felç etti. Kar fırtınası ve  buzlanma sonucunda, çoğunluğu trafik kazalarında olmak üzere Arkansas, Kuzey  Carolina, Kentucky, Ohio, Tennessee ve Virginia'da 13 kişi yaşamını yitirdi. New  York'ta 3, Virginia'da 2 ve Maryland de 1 kişi elverişsiz hava koşulları yüzünden hayatını kaybetti.
 
New York kentindeki 3 kişinin kar temizleme çalışmaları  sırasında hayatını kaybettiği açıklandı.Fırtına nedeniyle 13 eyalette  yaklaşık 170 bin haneye elektrik verilemezken hava yolu firmaları 10 bin uçuş  iptali gerçekleştirdi. 
 
Fırtına yüzünden New Jersey ve New York'ta trafiğe çıkış yasağı  uygulanırken otobüs ve metro seferleri durduruldu.
 
New Jersey'deki tüm tünel ve köprüler de kar fırtınası yüzünden  trafiğe kapatılırken, yağan karların erimesinin neden olacağı sel tehlikesine  karşı yetkililer çalışmalarına devam ediyor.

Editör: TE Bilisim