Merkez binasını işgal altında tutan protestoculara ABD polisi tarafından operasyon yapıldı. ABD'de silahlı işgalcilere FBI operasyon yaptı işte detaylar.


ABD'nin Oregon eyaletinde devlete ait yaban hayatı koruma sahasının merkez binasını işgal altında tutan protestoculara yönelik FBI operasyonunda bir kişi hayatını kaybetti.

ABD'nin Oregon eyaletinde devlete ait yaban hayatı koruma sahasının merkez binasını 24 gündür işgal altında tutan silahlı protestoculardan 5'inin gözaltına alındığı, olay sırasında çıkan çatışmada bir şüphelinin öldüğü bildirildi.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Oregon eyalet polisinin ortak yaptığı yazılı açıklamada, güvenlik güçlerinin, Malheur Yaban Hayatı Koruma Sahası'ndaki işgalin elebaşı Ammon Bundy ve kardeşi Ryan Bundy dahil 5 şahsı, bir otobanda araçlarını durdurarak gözaltına aldığı belirtildi.

Gözaltına alma işlemi sırasında çıkan silahlı çatışmada bir şüphelinin hayatını kaybettiği, bir diğerinin ise hafif yaralandığı ifade edildi. Ölen ve yaralanan şahısların kimliğine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Operasyonun işgali sona erdirip erdirmediği de henüz netlik kazanmadı. Gözaltına alınanların, güvenlik güçlerini görevlerini yapmaktan güç kullanarak veya tehdit yoluyla alıkoyma suçlamasıyla tutuklandığı belirtildi.

"Bu kanunsuzluk manzarası ortadan kalkmalı"

Koruma sahasının merkez binası, 2 Ocak'tan beri devlete ait arazilerin yönetiminin yerel çiftlik sahiplerine ve ormancılara bırakılmasını talep eden bir silahlı grup tarafından işgal altında tutuluyordu. Federal güvenlik güçleri, bu olaya kadar silahlı işgalci gruba herhangi bir müdahalede bulunmamıştı.

Oregon Valisi Kate Brown, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, FBI'ya gruba karşı harekete geçme çağrısı yaparak, "Bu kanunsuzluk manzarası ortadan kalkmalı" ifadesini kullanmıştı.

İşgalcilerin elebaşı Ammon Bundy'nin babası Cliven Bundy de hükümet karşıtı eylemleriyle biliniyor. Cliven Bundy, otlaklarla ilgili yıllardır süren bir anlaşmazlık kapsamında 1 milyon doları bulan vergi borcunu ödemeyi reddederek 2014 yılında Nevada eyaletinde haftalar süren bir eylem başlatmış ve güvenlik güçleriyle karşı karşıya gelmişti.

Etiketler : abd,

Editör: TE Bilisim