Suriye'de meydana gelen iç olaylardan sığınmak isteyenlerin ilk adresi Türkiye oluyor. Suriyeliler çevre ülkelere doğru hareket etmeye devam ederken yakınlığı ve Türkiye'nin ılımlı yaklaşımından dolayı pek çoğu Türkiye'yi tercih ediyor. Buna göre İdlib'de her geçen gün yeni harekatlar yapılmaya devam ederken ülkenin büyük bir bölümünden iç karışıklıklarla yeniden arttı ve geçtiğimiz gün 200 hava saldırısının gerçekleştiği belirtildi. Buna göre Suriye'de meydana gelen olaylar arttığı için Suriyeliler Türkiye'ye doğru hareket etmeye devam ediyor. Amerika Birleşik Devletlerinden bu konu hakkında son dakika açıklaması yapıldı.

KRİZE NEDEN OLABİLİR!

Amerika Birleşik Devletleri cephesinden James Jeffrey tarafından yapılan basın açıklamasında Suriye'de varlığını devam ettiren Esad rejimi ile Rusya'nın son günlerde Suriye'ye 200'den fazla hava operasyonu düzenlediği ve bu operasyonlardan dolayı pek çok vatandaşın evlerini terk ettiğini vurgulayarak şu ana kadar tespit ettikleri 700 bin kişinin Türkiye'ye doğru yola çıktığını doğruladı.

Buna göre 700 bin çok büyük bir rakam olduğu biliniyor ve James Jeffrey tarafından yapılan açıklama da Türkiye'ye doğru yola çıkan 700 bin kişinin uluslar arası bir krize neden olabileceğini ve bunun için önlemlerin alınması gerektiği belirtildi. Türkiye ile Rusya'nın bu konuda görüşüp görüşmeyeceği şu an için bilinmiyor.

Editör: TE Bilisim