Amerika Birleşik Devletleri basınından resmi olarak duyuru yapıldı ve 46. devlet başkanı seçimini Joe Biden'in kazandığı vurgulandı. Buna göre Amerika Birleşik Devletlerinde bilindiği üzere seçim delege usulü ile yapılmakta ve 270'i geçen başkan adayı resmen başkan ilan edilmektedir. Dünden beri Joe Biden 264 ve Donald Trump 214'te kalmıştı. Sonuçlar ne zaman netleşecek derken hem ABD basını hemde Avrupa Parlementosundan resmi olarak duyuru geldi ve 46. devlet başkanının belli olduğu belirtildi.

Joe Biden Kazandı!

Amerika Birleşik Devletleri 46. devlet başkanlığı seçimi 3 Kasım tarihinde yapılmıştı ancak sayımı oldukça uzun sürdü ve sonuçlar 7 Kasım 2020 Türkiye saati ile 19.43 civarlarında resmen duyuruldu. Buna göre sonuçlarda Joe Biden üstün geldi ve 284 delege oy aldı. Buna karşın Donald Trump ise 214 delege'de kaldı.

Hemen yukarıdaki grafiği incelediğinizde Joe Biden'in 284 delege, yüzde 50,6 ve 74 milyon 847 bin 834 oy aldığını buna karşın Trump'un ise 214 delege, yüzde 47,7 ve 70 milyon 591 bin 531 oy aldığı görülmektedir. Joe Biden yaklaşık 4 milyon 200 binden fazla oy ile Trump'u geçmiş oldu. Joe Biden bu zamana kadar ki seçimlerde delege olarak en çok oy alan başkan şeklinde belirtilmektedir. Öte yandan Donald Trump yaptığı açıklamalarda halen fark ile kazandığını seçim sonuçlarında yanlışlık olduğunu ve yargı yoluna giderek seçimlerin tekrar sayılmasını isteyeceklerini belirtiyor. Bilindiği üzere Donald Trump oy sayılırken mucize bir şekilde oylarım yok oluyor şeklinde sosyal medyaya paylaşımlar yapmaktaydı.

Peki Türkiye'yi önümüzdeki günlerde neler bekliyor. Biden Türkiye'yi yakından tanıyan ve eski yıllardan ABD ile Türkiye arasındaki ilişkileri yürütmüş bir isim olarak tanınmaktadır. Şu an için nasıl bir tavır sergileyeceği bilinmezken sosyal medya üzerinden müslümanlara karşı ılıman davranmadığına yönelik iddialar bulunmaktadır. 

Sizce Biden'in kazanması ile Türkiye'yi neler bekliyor, yorum olarak belirtir misiniz?

Editör: TE Bilisim