Tüm dünyayı yakından ilgilendiren Amerika Birleşik Devletleri 46. devlet başkanı seçiminde Donald Trump ile Joe Biden karşı karşıya geliyor. Buna göre halk oylamasına göre sandıkları her geçen saat açılmaya devam ederken yüzdelik dilimler anlık olarak kamuoyuna duyuruluyor. Peki Donald Turmp ile Joe Biden arasında ki fark ne durumda, 46. devlet başkanı seçiminde canlı sonuçlar nedir?

Canlı Sonuçlar Geliyor

Donald Trump ile Joe Biden 46. devlet başkanlığı seçiminde karşı karşıya geldi ve oyların yüzdelik diliminin kaç olduğunu hemen yukarıdaki görsel aracılığı ile sizlere aktarıyoruz. ABD'de bilindiği üzere delege sistemi geçerli olup 270 oya ulaşan kişi başkanlığı kazanmış olacaktır. Şu anda ise anlık canlı sonuçlara bakıldığında Joe Biden'in %50,1 Donald Trump'ın ise %48,2 oy aldığı görülüyor.

Oylar Halen Sayılıyor

Şuanda Amerika Birleşik Devletleri 46. devlet başkanı seçiminde geçerli ve sayılan oy sayısı 137 milyon civarında olarak duyurulmuş olup halen her geçen dakika sayılan oylarda canlı sonuçlara yansımaktadır. ABD 46. devlet başkanlığı seçim sonuçları açıklandığında sizlere konu hakkında bilgi vereceğiz.