Milli Savunma Bakanlığı, 98/4 celp dönemi askerlik yeri sorgulama işlemleri başladı. Askerlik yerini öğrenmek isteyen adaylar görevlerini yapacakları kuvvet komutanlıkları ve eğitim birliklerini öğrenmek için neler yapması gerekir? Sizin için detayları haberimizde.

Askerlik yerini öğrenmek isteyen adaylar e-devlet şifreleri ile askerlik görevini yapacakları kuvvet komutanlıklarını ve eğitim birliklerini öğrenebiliyor. Celp yerlerini öğrenmek isteyen adaylar e-Devlet üzerinden e-devlet şifresi yerine internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı ile de Milli Savunma Bakanlığı biriminden sonuçlarına ulaşabilecek.

98/4 ASKERLER İÇİN YEMİN TÖRENİ NE ZAMAN YAPILACAK?

MSB 98/4 Kasım döneminde askere gidecek erlerin acemi birliklerine teslim olmalarının ardından 3 hafta içerisinde yemin törenleri yapılacak. Genellikle eğitim birliklerine katılımın ardından sonraki 3. Cuma günü yapılan yemin töreni için süre 3 haftayı birkaç gün de geçebilmektedir.

ASKERE GİDECEKLER HANGİ İŞLEMLERİ YAPACAK?

Kasım 2018 döneminde askere gidecek er ve yedek subay adayların birinci grupta sevke tabi olanların sevk işlemleri askerlik şubelerinden 15 Ekim – 1 Kasım, e-devlet üzerinden 15-31 Ekim tarihleri arasında yaptırılabilecek.

İkinci grupta sevke tabi olanların işlemleri ise askerlik şubelerinden 20 Kasım – 6 Aralık, e-devlet üzerinden 20 Kasım – 5 Aralık tarihleri arasında yapılabilecek.

YOL VE İAŞE BEDELLERİ NASIL ALINIR?

Sevke tabi olan adaylar yol ve iaşe bedellerini nüfuz cüzdanları ile birlikte PTT işyerlerinden veya PTT kart ile PTT ATM’lerinden alabilecek.

E-DEVLET ASKERLİK YERİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

YEDEK SUBAY ADAYLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim