Taşeron işçiler 696 sayılı KHK ile kadroya geçiş yapmak için 2 Ocak 2018 tarihi ile 11 Ocak 2018 tarihleri arasında başvurularını tamamladı. Milyonlarca işçi kadro almak için Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından belirlenen takvime uygun olarak sürecin tamamlanmasını bekliyor. Hangi kurumlar taşeron kadro sonuçları açıklandı diye merak eden işçiler için, başvuru listelerini resmi internet sitelerinden açıklayanları açıklıyoruz. Bakanlığın belirlediği takvime göre tespit komisyonu tarafından 24 Şubat tarihinden 2 Mart kadar kesin listeler açıklanacak. Başvurusu kabul edenler kesin listelerin açıklanmasının ardından kurumların yapmış olduğu sınava girecekler. Taşeron kadro başvurusu red olanlar ile kritik üç gün itiraz süreci içerisinde kurumlarında itiraz edebilecekler. İtirazların ardından kesin listelerde kabul edilen adaylar için kadro süreci devam edecek

TAŞERON İŞÇİLERİN KADROYA GEÇİŞ İÇİN SINAV YAPILACAK

Taşeron başvuru sonucu açıklanan kurumların sınav yapmak için yeniden adaylara duyuru yapması bekleniyor. Sürekli işçi statüsüne geçmek isteyen işçilerin 3 Mart 2018 tarihi ile 22 Mart tarihleri arasında yapılacak olan sınavlara girmeleri gerekli olacak.Bazı Kurumlar kadro başvuru sonuçlarını henüz açıklamadı. Diğer yandan Türkiye'nin farlı il ve ilçelerinde bir çok kurumlarda lsiteler belli oldu. Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı gibi devlet kurumlarında da başvurular tespit komisyonları tarafından değerlendirilerek adaylara listeler halinde duyuruldu. 

9 ŞUBAT İTİBARİ İLE BAŞVURU SONUCUNU AÇIKLAYAN KURUMLAR

İL KURUM
Afyokarahisar Afyonkarahisar Kayıhan belediyesi
Afyon kocatepe Üniversitesi
İstanbul Eyüp Devlet Hastanesi Müdürlüğü
Türkiye Yazma Eserler Kurumu
istanbul il nüfus ve vatandaşlık müdürlüğü
İstanbul Üniversitesi
Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi ASKİ
Sosyal Güvenlik Kurumu
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı
Dışişleri Bakanlığı
Batı Adliyesi
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)
Sağlık Bilimleri üniversitesi 
Orman ve Su İşleri Bakanlığı
Sağlık Bakanlığı
Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü
Kastamon MEB Okullar
Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü
Sakarya  Sakarya Üniversitesi
Muğla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü
Amasya Taşova Belediye Başkanlığı
Hakkari Hakkari Belediyesi,
Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi
Gümüşhane İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü
Kütahya Kütahya İl Nüfus Ve Vatandaşlık Müdürlüğü
Gaziantep Polis Meslek Eğitim Merkezi
Kocaeli Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü
İzmir İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü
İzmir Valiliği
Konya Orman Bölge Müdürlüğü
Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü
Kars Aile İl Müdürlüğü 
Giresun Giresun Üniversitesi
Yozgat Yozgat KYK Müdürlüğü
Muş Muş Genclik ve spor müdürlüğü
Diyarbakır KYK diyarbakır il müdürlüğü
Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi  
Çorum Çorum Hitit Üniversitesi
Bitlis Bitlis Eren Üniversitesi


BAŞVURUSU RET OLANLAR NE YAPACAK? İTİRAZ NEREYE YAPILIR?

Adaylardan başvuruları değerlendiren komsiyon tarafından şartlar uymayanların başvuruları red ediliyor. Bazı kurumlar red listesinde nedenleri ile birlikte açıklıyor. Bazı kurumlarında sade red edildiğine ilişkin liste halinde adaylara duyruldu. Ret itirazları için adaylar kurumlarına dilekçe ile itiraz edebilirler. En çok red sebebi ise emekliliği hak etmeleri ve 2017 Aralık ayında aktif çalışmış olarak gözükmemeleri oldu.

Açıklanan bir çok kurumun taşeron kadro sonuçlarını liste halinde açıklamaya devam ediyor. Yukarıda ki liste kadro alanlara ilişkin listeler açıklandı. Kurum sayısının çok olmasından dolayı sonuç listesini haberimizde paylaşamıyoruz. Yukarıdaki kurumların resmi internet sitelerine ulaşarak sonuçlara bakabilirisiniz. Bir çok kurum tespit komisyonları tarafından sonuçları ayrı olarak değerlendirip sonuçlandırdığından listemiz dışında açıklanan kurumlarda bulunabilir. Yorum yazarak başvuru sonucunu merak eden diğer adaylara ilgilendirebilirsiniz, Sonucu merak ettiğiniz kurumların adresini yorum yazıldığı takdirde açıklanır açıklanmaz listeye ekleyeceğiz.