9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Hayatını Kaybetti

Türk siyasetinin son 50 yılına damgasını vuran “Baba” lakaplı eski başbakan ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel vefat etti. 91 yaşında hayatını kaybeden Demirel, sevenlerini yasa boğdu. 13 Mayıs’ta hastaneye kaldırılan Süleyman Demirel’in durumunun bu geceyarısından sonra ağırlaştığı ve saat 02.05'te yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği belirtildi. Güven Hastanesi Doktorlarından Banu Akın, Demirel’in ölüm haberini doğruladı.

Süleyman Demirel’in cenazesi daha önce de belirtildiği gibi İslamköy’de toprağa verilecek. Süleyman Demirel için Süleyman Demirel Demokrasi Müzesi ve Külliyesi’nin de bulunduğu İslamköy’ü yukarıdan gören Çalca Tepe’de yaklaşık 10 metrekarelik ve 3 metre derinlikte anıt mezar yeri geçen yıllarda hazırlanmıştı. Henüz Süleyman Demirel’in İslamköy Mezarlığı’nda bulunan aile kabristanlığındaki eşi Nazmiye Demirel’in mezarının yanına defnedilip daha sonra da anıt mezar yapılacak alana mı defnedileceği ya da doğrudan Çalca Tepe’de hazırlanan yere mi defnedileceği konusunda kesin bir bilgi yok. Cuma günü düzenlenecek Devlet Töreninin ardından Demirel’in cenazesi İslamköy’de toprağa verilecek.

29 Kasım 1987'de yapılan genel seçimlerde Isparta Milletvekili olarak tekrar TBMM’ye giren Süleyman Demirel, 30 Ekim 1991 tarihinde yapılan genel seçimler sonrasında DYP ile Sosyaldemokrat Halkçı Parti'nin biraraya gelerek kurduğu 49. T.C. Hükûmeti'nde Başbakan olarak görev aldı. 16 Mayıs 1993 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı olarak seçildi. Demirel Cumhurbaşkanlığı görevini 2000 yılına kadar devam ettirdi.

Editör: TE Bilisim