Türkiye Büyük Millet Meclisinde Aralık ayının içerisinde bütçe görüşmeleri devam ediyor. Buna göre genel kurul ve bütçe komisyonlarında yapılan görüşmeler sonrasında Türkiye’nin gündeminde yer alan en önemli konu başlıklarından bir tanesi Emeklilikte Yaşa Takılanlar, -EYT- memurların gözü kulağı olan 3600 Ek Gösterge ile son haftalarda gündemde bulunan infaz düzenlemesi son durumu nedir? Detaylıcı haberimizde aktarmaya devam ediyoruz.

EYT SON DURUM;

Bilindiği gibi 1999 yılı  sonrasında çıkan yasa sonrasında emekli olmalarında yaş şartına takılan emekli adayların bu durumun düzeltilmesi için dernek çatısı altında buluştu. Son yapılan resmi açıklamalar EYT konusunun rafa kalktığı yönünde. Buna göre EYT için yapılan farklı çalışmalar sonucunda sürdürülebilir bir yolu bulunamadığı aktarıldı.

3600 EK GÖSTERGEDE SON DURUM;

Emeklilik ikramiyelerinde ve emeklilik maaşlarında önemli bir artışa neden olacak olan ve yaklaşık 1.6 milyon memuru ilgilendiren 3600 ek gösterge polis memurları, hemşireleri din görevlilerini , öğretmenleri yakından ilgilendiriyor. Emekli maaşlarında ortalama 700 Tl artış yaşanacak. İkramiyelerde ise ortalama 20 Bin Tl artış olacak.  3600 Ek gösterge ne zaman çıkacak? Yapılacak açıklamaların 2020 yılı içerisinde olması bekleniyor.

İNFAZ DÜZENLEMESİ VE AF;

Yargı reformu strateji belgesi kapsamında yapılacak düzenlemelerden ikinci paket için çalışmalar devam ediyor. Buna göre TBMM’de devam eden bütçe görüşmelerin ardından yeni yılda genel kurulda görüşülmesi beklenen düzenlememin ardından denetimli serbestlik, infaz şartlarında bazı değişiklikler beklenmektedir. İnfaz düzenlemesi ile ilgil yeni gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

TBMM  GÜNDEMİ 9 – 14 ARALIK ;

Bütçe görüşmelerinin devam ettiği Tbmm’de 10 Aralık Kamu denetçiliği, TRT, DT, TİKA, Anayasa Mahkemesi TBMM kurumlarının bütçeleri görüşülecek. 11 Aralık tarihinde Adalet Bakanlığı Hazine ve Maliye Bakanlığı, Yargıtay, Adalet Akademisi, TİHE Kurumunun ve bir çok kurumun bütçesi görüşülecek. Kurumların 17 Aralık 2019 tarihine kadar devam etmesi ve  tüm kurumların bütçelerinin onaylaması için görüşmeler devam edecek.

Editör: TE Bilisim